Seimas balsuos dėl siūlymo atleisti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę

Seimas ketvirtadienį ketina balsuoti dėl „darbietės” Romualdos Kšanienės atstatydinimo iš Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės posto už sudalyvavimą Maskvoje jos partijos buvusio lyderio Viktoro Uspaskicho spaudos konferencijoje, kurioje skambėjo paniekinantys pareiškimai apie Lietuvą.
Praėjusį ketvirtadienį „darbietės” atstatydinimui pritarė dauguma jos vadovaujamos komisijos narių.

Nemalonę R.Kšanienė užsitraukė rugsėjo pabaigoje nuvykusi į Maskvą pas tuomet dar besislapsčiusį nuo Lietuvos teisėsaugos savo partijos įkūrėją V.Uspaskichą, kuris yra įtariamas finansinėmis machinacijomis, ir sudalyvavusi jo spaudos konferencijoje. Šią akciją daugelis Lietuvos politikų įvertino kaip nukreiptą prieš Lietuvos valstybę.

Anot komisijos, R.Kšanienė pažeidė statutą vykdama į komandiruotę negavusi Seimo valdybos pritarimo, be to, jos kelionės tikslas buvo neetiškas ir nesuderinamas su valstybės interesais.

Tuo metu pati „darbietė” į Maskvą teigė vykusi frakcijos nutarimu ir nepažeidusi nei Seimo statuto, nei kitų įstatymų. Jos teigimu, Etikos ir procedūrų komisija pati pažeidė statutą, nes nepradėjo jokio tyrimo, nepateikė jai kaltinimų raštu ir neprašė jos paaiškinimo.

Jei R.Kšanienę pavyks atstatydinti, bus ieškoma naujo vadovo, kurio vedama Etikos ir procedūrų komisija turėtų apsvarstyti visų likusių 13 „darbiečių” kelionės į Maskvą etiškumą.

Rusijos sostinėje rugsėjo 21-ąją V.Uspaskichas surengė spaudos konferenciją, kurioje žadėjo įrodyti, esą lietuviai pareigūnai norėjo jį pagrobti ar net nužudyti, tačiau jokių įrodymų nepateikė. Į spaudos konferenciją nuvyko ir 14 parlamentarų „darbiečių” bei dvi europarlamentarės nuo šios partijos.

Keliautojus viešai rezoliucija pasmerkė beveik visos Seimo parlamentinės frakcijos, išskyrus liberaldemokratus ir pačius „darbiečius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.