Lietuvos priimančios institucijos kviečiamos suskubti teikti paraiškas užsienio lietuvių mokslininkų vizitams

Užsienio lietuvių rėmimo centras primena, kad Lietuvos mokslo centrai (aukštosios mokyklos, mokslinių tyrimų institutai ir pan.), Lietuvos įmonių asociacijos bei aukštųjų technologijų įmonės, ketinančios pasinaudoti užsienyje dirbančių tautiečių mokslininkų trumpalaikių vizitų galimybėmis, turėtų suskubti pateikti paraiškas iki š.m. lapkričio 1 d. Galima vizitų trukmė – iki 2008 m. vasario 29 d.

Pasak projekto vadovo dr. Tomo Žalandausko, integruojantis į Europos aukštojo mokslo erdvę ir konkuruojant su visos Europos (o neretai ir pasaulio) aukštosiomis mokyklomis labai svarbu perimti geriausią kitų šalių patirtį. Vienas iš efektyviausių būdų tai padaryt – plėsti bendradarbiavimą su išvykusiais Lietuvos mokslininkais. Keista, kad Lietuvos institucijos pakankamai vangiai naudojasi šia galimybe.

Jau ilgiau nei metus Užsienio lietuvių rėmimo centras kviečia užsienyje dirbančius lietuvius tyrėjus bei priimančias institucijas teikti paraiškas užsienyje dirbančių mokslininkų vizitų finansavimui: užmegzti/plėtoti bendradarbiavimo ryšius tarp Lietuvos mokslo centrų ir svetur dirbančių lietuvių mokslininkų.

Mokslininkų vizitų finansavimo konkurse gali dalyvauti Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie bent 2 paskutinius metus iki paraiškos pateikimo dirbo mokslinį darbą kitose šalyse ir kurie nori trumpalaikiam vizitui sugrįžti dirbti į Lietuvą. Dalyvauti gali visų mokslo sričių tyrėjai.

Priimančiosiomis institucijomis gali būti Lietuvos mokslo centrai (aukštosios mokyklos, mokslinių tyrimų institutai ir pan.), Lietuvos įmonių asociacijos, aukštųjų technologijų įmonės, kurių veiklai būtina užsienyje esančių mokslininkų kompetencija ir žinios.

Finansuojamas tyrėjo vizitas priimančiojoje institucijoje gali trukti nuo 2 savaičių iki 3 mėnesių. Vizitai turi prasidėti ne anksčiau kaip 2007 m. gruodį ir baigtis ne vėliau kaip 2008 m. vasario 29 d.

ES remiamo projekto lėšos organizuojant konkursinius mokslininkų vizitus skiriamos tyrėjui ir priimančiajai institucijai. Tyrėjui gali būti padengiamos kelionės išlaidos ir skiriama stipendija gyventi Lietuvoje. Taip pat gali būti padengiamos priimančiosios institucijos išlaidos, susijusios su tyrėjo priėmimu (pvz. laboratorijų reikmenims įsigyti, atlyginimas vizito koordinatoriui institucijoje ir pan.).

Vizito metu yra galimos įvairios tyrėjų veiklos: paskaitų skaitymas, seminarų vedimas, metodinių medžiagų rengimas, moksliniai tyrimai, inovacijų diegimas, eksperimentinė plėtra, kiti su moksliniais tyrimais, eksperimentine plėtra, inovacijų kūrimu bei diegimu susiję darbai. Nėra iš anksto nustatytų mokslo sričių ar krypčių.

Paraiškas dalyvauti konkurse tyrėjai ir priimančios institucijos kviečiami teikti elektronine forma, naudojant Elektroninę paraiškų pateikimo sistemą (EPPAS) vizitai.eppas.lt. Paraiškos dokumentus bei daugiau informacijos apie mokslininkų vizitų finansavimą ir įgyvendinamą projektą, pareiškėjai ir visi besidomintys gali rasti interneto svetainėje www.sugrizimai.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.