R. Dagys abejoja dėl infliacijos ir biudžeto pajamų

Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos atstovas Biudžeto ir finansų komitete Rimantas Dagys abejoja, ar Vyriausybė tiksliai suplanavo biudžeto pajamas, nes planuojama 5,6 proc. infliacija kitąmet – vargu, ar reali.

Be to, jam abejonių sukėlė ir finansų ministro Rimanto Šadžiaus atsakymas po 2008 m. biudžeto projekto Seimui pristatymo – parlamentaro nuomone, ministras nesugebėjo argumentuotai paaiškinti, kokios priežastys lems stiprų bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo sulėtėjimą kitais metais. Planuojama, kad kitąmet BVP augs 5,3 proc.

R. Dagys klausia, ar nėra taip, kad Finansų ministerija ir Vyriausybė, artėjant rinkimams, nori turėti surenkamų pajamų daugiau nei buvo planuota ir kad prieš rinkimus kai kurias grupes galėtų pamaloninti perskirstomu biudžetu.

„Seimui pateiktas kitų metų biudžeto projektas nėra socialiai orientuotas. Tokios svarbios socialinės sritys, kaip sveikatos apsauga ar švietimas, gaus santykinai mažesnį finansavimą, nei gavo 2007 m: švietimas – 21,2 proc. (2007 m.) ir 18,9 proc. (2008 m.), sveikatos apsauga – atitinkamai 6,1 ir 5,6 proc. Santykinai auga tik išlaidos viešajai tvarkai, ekonomikai, aplinkos apsaugai ir socialinei apsaugai”, – sakė R. Dagys.

Pasak Seimo nario, Tėvynės sąjunga biudžeto projektą svarstys ypač atsakingai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.