„Nordea Bank Lietuva” šiemet auga lenkdamas planus

Per devynis šių metų mėnesius didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalyse finansų grupės „Nordea” padalinio „Nordea Bank Lietuva” neaudituotas pelnas siekė 15,32 mln. litų, o banko turtas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu padidėjo 63,8 proc. ir sudarė 4,52 mlrd. litų. Pernai rugsėjo pabaigoje banko turtas siekė 2,759 mlrd. litų.

Šiemet rugsėjo pabaigoje bendrasis banko paskolų portfelis siekė 3,975 mlrd. litų ir per metus išaugo 82,9 proc. (pernai paskolų portfelį sudarė 2,173 mlrd. litų). Paskolų gyventojams suma per devynis šių metų mėnesius padidėjo 514 mln. litų ir sudarė 1,318 milijardo. Indėliai, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 21,4 proc. ir siekė 1,151 mlrd. litų (2006 metų rugsėjo pabaigoje – 947,5 mln. litų).

Šiemet bankas planuoja uždirbti daugiau negu 20 mln. litų, o jo aktyvai turėtų siekti 5 mlrd. litų.

„Nordea Bank Lietuva” šiemet auga sparčiau nei rinka ir tai rodo, kad mums pavyksta užčiuopti ir pasiūlyti klientams naudingiausius šiuo metu sprendimus. Kitą vertus, rinkos aplinka pamažu pradeda keistis, paskolų įkarštis atlėgsta, todėl „Nordea” ketina siūlyti daugiau taupymui skirtų priemonių. Taip pat tęsime banko padalinių tinklo plėtrą, neketiname užleisti ir savo išsikovotos vietos tarp skolinimo rinkos lyderių”, – sakė „Nordea Bank Lietuva” generalinis direktorius Steenas Trondhjemas Nielsenas.

Šiuo metu banko skyriai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Šiemet planuojama atidaryti dar 4 skyrius. Bankas turi beveik 70 tūkst. klientų, išduota 60 tūkst. mokėjimo ir kredito kortelių.

Lizingo ir faktoringo paslaugas teikiančio „Nordea Bank Lietuva” padalinio „Nordea Finance Lithuania” generalinis direktorius Rimas Petrauskas sakė, kad šiemet augimas lenkia visas prognozes.

Nuo metų pradžios lizingo portfelis išaugo 56 procentais ir rugsėjo pabaigoje sudarė 340 mln. litų. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, portfelio augimas siekė 70 proc.

„Vienas svarbiausių augimo faktorių – beveik dukart, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugę lizingo paslaugų pardavimai, kurie šiemet viršija 204 mln. litų. Vien trečiojo ketvirčio pardavimai sudarė 73 mln. litų. „Nordea Finance Lithuania” gerokai sustiprino savo pozicijas finansuojant įrengimus, sunkųjį transportą ir lengvuosius automobilius. Faktoringo augimas buvo dar įspūdingesnis – per devynis mėnesius faktoringo apyvarta augo 531 proc. ir viršijo pusę milijardo litų, o faktoringo portfelio augimas per tą patį laikotarpį siekė 216 procentų ir sudarė 160 mln. litų”, – sakė R.Petrauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.