„Medvos” ekspedijavimo paslaugų apimtys viršijo 42 mln. litų

Lietuviško kapitalo ekspedijavimo bendrovės UAB „Medva”, veikiančios su „Medva Cargo Services” prekiniu ženklu, pajamos per tris šių metų ketvirčius padidėjo 13 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, ir viršijo 42 mln. litų.

„Pajamų augimą lėmė kelios aplinkybes: dalinių krovinių pristatymo sistemos plėtra, veiklą pradėjęs smulkių krovinių terminalas bei sutarčių vertės padidėjimas.”, – teigia Vaidotas Pranys, „Medva Cargo Services direktorius”. – „Nors bendras sutarčių skaičius ženkliai nepasikeitė ir viršijo 15 tūkst., pagausėjo ta dalis paslaugų, kurių sutarčių vertė didesnė už vidutinę, todėl fiksuojame bendrą sutarčių vertės augimą

Pasak vadovo, bendrovė didžiausią dėmesį skiria toms krovinių rūšims ir jų gabenimo kryptims, kurios jai geriausiai žinomos – maisto produktų, tekstilės, namų apyvokos priemonių, statybinių medžiagų, medienos ir baldų, higienos prekių, farmacijos produktų gabenimui tarp Baltijos šalių, Rusijos ir Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Beneliukso šalių, Skandinavijos, Italijos bei kitų ES valstybių.

Tačiau kitos kryptys ir krovinių rūšys taip pat išlieka labai svarbios. Kartu su terminalo atidarymu tai yra viena svarbiausių darbuotojų skaičiaus padidėjimo priežasčių. Dabartiniu metu įmonėje dirba 52 darbuotojai. Pernai vienas „Medva Cargo Services” darbuotojas įmonei uždirbo vidutiniškai daugiau kaip 1 mln. litų pajamų.

2006 m. „Medvos” apyvarta buvo 50,7 mln. litų ir 25 proc. viršijo 2005 m. rodiklius, kai ji siekė 40,4 mln. litų. Pernai, lyginant su 2005-aisiais, bendrovės pasirašytų krovinių gabenimo sausumos keliais sutarčių skaičius išaugo 20 proc. ir perkopė 20 tūkst. ribą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.