Ministro pažadai – ne begaliniai

Teisingumo ministras pažadėjo nemokamą teisinę pagalbą prieš mažametės dukros išsiuntimą į Vokietiją kovojančiai klaipėdietei.

Vakar teisingumo ministras Petras Baguška susitiko su Inga Rinau aptarti jos mažamečio vaiko atėmimo klausimų. Anot I. Rinau, ministras jai pažadėjo nemokamą teisinę pagalbą.

„Man tai gera naujiena. Teisminiai procesai vyksta metus, o profesionalų pagalba – brangi. Prašiau ir teisinės pagalbos Vokietijos teismuose, kurių data dar nėra paskirta. Tačiau P. Baguška sakė, kad pagalbos užsienyje negali suteikti. Kita vertus, man priklauso ir nemokamas šios šalies teisininkas.

Teisiškai įmanoma, kad teismas dėl dukros globos paskyrimo iš Vokietijos būtų perkeltas į Lietuvą. Prašiau Teisingumo ministerijos tarpininkavimo, tačiau ministras sakė, kad šiuo klausimu negali padėti. Esą tai galiu padaryti aš pati su advokato pagalba”, – pasakojo I. Rinau.

Vokietijoje gyvenančio buvusio I. Rinau vyro prašymu į šią šalį ketinama išsiųsti jų dvimetę dukrą Luisą. Šalies teismų sprendimai buvo palankūs tėvui, tad vaiką ketinama išsiųsti padedant antstoliams.

„Vis dar negyvenu namuose. Bijau, kad gali pasirodyti antstolis bei išgąsdinti ne tik dukrą, bet ir nepilnametį sūnų. Situacija įtempta, bet turiu ją ištverti – nėra kito pasirinkimo. Daug laiko užima įvairių reikalų tvarkymas, tačiau turiu dirbti ir išlaikyti vaikus”, – sakė moteris.

Ji džiaugėsi užvakar sostinėje surengta jos dukros palaikymo akcija. „Tai parodė, kad lietuviai nėra abejingi svetimo žmogaus skausmui. Jie pasiruošę apginti mano vaiką. Mūsų šalyje mama ir vaikas yra šventa, nedaloma. Gaila, kad šia nuostata nesivadovauja teismai”, – apgailestavo I. Rinau.

Jau surinkti kone 35 tūkstančiai L. Rinau remiančių piliečių internetinių parašų. Visi parašai, surinkti iki spalio 15 dienos, 16 valandos, bus atspausdinti ir įteikti adresatams.

Pirmieji, kurie patvirtino laiką, kada galima perduoti parašus, yra Vokietijos Federacijos Respublikos ambasada Vilniuje. Šiandien 14 valandą ambasados pirmoji sekretorė Irja Berg priims peticijos organizatorius bei parašų paketą, skirtą Vokietijos Federacinės Respublikos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui

Visi, dar nepasirašę peticijos „Už Luisą” galės tai padaryti ir ateityje, tol, kol nebus išspręstas Luisos likimas. Kiekvienos savaitės pirmadienį 16 valandą bus išspausdinami nauji parašai ir peticijos adresatams išsiunčiami paštu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.