Lietuvos UR ministras ragina ES išlaikyti vienybę dialoge su Rusija

ES ir Rusijos vadovų susitikime Samaroje pademonstruota ES vienybė turi būti tęsiama, teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, Liuksemburge susitikęs su kitų Bendrijos šalių kolegomis.
Bendrųjų ir išorinių reikalų tarybos (BRIST) posėdyje pirmadienį Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai aptarė pasirengimą spalio 26 dieną vyksiančiam ES ir Rusijos vadovų susitikimui, derybų dėl ES reformų sutarties eigą ir ES išorinių santykių politikos klausimus.

P.Vaitiekūnas pažymėjo, kad vieninga ES pozicija santykiuose su Rusija yra ypač reikalinga ir įspėjo kolegas apie galimą dujų kainų pakėlimą Lietuvai ir galbūt Latvijai ir Estijai, kuris, jo teigimu, būtų ne kas kita, kaip monopolistinis Rusijos dujų tiekėjo „Gazprom” piktnaudžiavimas.

„Su Rusija aptariant išankstinio perspėjimo mechanizmus dėl energetikos išteklių tiekimo ir partnerių patikimumo, prašau ES pirmininkaujančios Portugalijos ir Europos Komisijos atsižvelgti į mūsų susirūpinimą”,- sakė P.Vaitiekūnas.

Ministras kalbėjo ir apie verslo aplinkos pablogėjimą Kaliningrado srityje bei dar kartą informavo apie dingusį Lietuvos verslininką ir paprašė šį klausimą iškelti aukščiausiu lygiu kalbant su Rusija.

Svarstant ES reformų sutarties derybų eigą, P.Vaitiekūnas pareiškė tikįs, kad sutarimas dėl būsimos ES reformų sutarties teksto bus pasiektas iki 2007 metų pabaigos ir kad nebus nutolta nuo dabartinio sutarties turinio, kuriam pritaria Lietuva, pranešė URM.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos UR ministras ragina ES išlaikyti vienybę dialoge su Rusija"

  1. Klemas

    Žiūrėjau Maskvos dokumentiką „Bolšaja igra”.Mažos valstybėlės nematomos,nereikia susireikšminti. Vaitiekūnas šį kartą gynė Lietuvos interesus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.