Lietuvė varžysis Šiaurės Europos kulinarų konkurse

Taline vyks tarptautinis kulinarijos virtuozų konkursas „Global Chefs Challenge”, kuriame iš trylikos Šiaurės Europos valstybių atstovų bus išrinktas tik vienas geriausias. Spalio 31 – lapkričio 3 dienomis Estijoje vyksiančiose varžybose mūsų šalį atstovaus žymi kulinarė, Vilniaus „Medininkų” restorano virtuvės šefė, Aldona Gečienė, kurią į konkursą delegavo Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacija.
„Global Chefs Challenge” – tarptautinis kulinarijos konkursas, kuriame savo neeilinius sugebėjimus demonstruoja maisto gaminimo profesionalai iš viso pasaulio. Estijos sostinėje vyksiančiame Šiaurės Europos finale varžysis net trylikos šalių atstovai, tarp kurių bus ir lietuvė, „Medininkų” restorano virtuvės šefė Aldona Gečienė. Žavi ir energinga moteris kulinarija domisi nuo pat jaunystės. Jos, kaip labiausiai vertinamos Lietuvos virėjos, vardas puikuojasi Europos Sąjungos geriausių virėjų knygoje.
„Nuolatos ieškau ko nors naujo, nestandartiškų sprendimų, virimo būdų, skonių junginių, spalvų ir panašiai. Be abejonės, pagrindinis tikslas – kad visa, ką gaminu, turėtų puikų skonį ir aromatą bei būtų meniškai, estetiškai patiekta”, – apie savo maisto gaminimo filosofiją pasakoja ponia Aldona.
„Global Chefs Challenge” dalyviai turės paruošti keturių patiekalų meniu, kurių pagrindiniai ingredientai bus atskleisti tik dieną iki konkurso. Patiekalams taip pat reikės parinkti geriausiai derančius gėrimus. A. Gečienė pripažįsta, kad tai bus vienas sudėtingiausių konkursų, kur teks pasikliauti patirtimi ir išradingumu.
Maisto ruošimo varžybų metu Taline veiks specialiai įkurtas restoranas „Sweet Tree” („Saldus medis”), prie kurio atsiradimo idėjos labiausiai prisidėjo pagrindinis renginio rėmėjas „Dansukker”. Šiame restorane vyks „Global Chefs Challenge” dalyvių sukurtų patiekalų degustacijos.
„Maisto gaminimas man yra kūrybinis žaidimas, kuriam įkvėpimo semiuosi iš gražiausių gyvenimo įspūdžių ir laisvalaikio pomėgių”, – teigia aktyvų gyvenimo būdą mėgstanti kulinarė. A. Gečienės išradingumas ir kulinariniai sugebėjimai jau ne kartą įvertinti tarptautiniuose konkursuose. „Global Chefs Challenge” laimėtojas kitų metų gegužę dalyvaus Dubajuje vyksiančiame finale, kuriame susirungs septyni maisto gaminimo profesionalai iš skirtingų pasaulio regionų.
Tuo pat metu Taline vyks ir kitas kulinarijos konkursas – festivalis „Flavours of Estonia”. Jo metu bus renkami metų geriausieji estų virtuvės meistrai, metų konditeris bei padavėjas, o barmenai susirungs dėl „The Piccolo Grand Prix” apdovanojimo. Taip pat bus išrinkta geriausia metų mokyklos kavinė.
Kas antrus metus Estijoje vykstantis renginys sukviečia apie 200 dalyvių ir daugiau nei 10 tūkstančių lankytojų. Šia proga visame mieste vyks gausybė renginių, konkurso meniu siūlys septyniolika Talino restoranų.
„Iš kiekvieno tarptautinio kulinarijos konkurso parsivežu pačių įvairiausių įspūdžių. Kaskart pasisemiu naujų žinių ir idėjų maisto gaminimui ir kūrybai, o tai praverčia dalyvaujant kitose varžybose”, – mano būsimojo „Global Chefs Challenge” dalyvė A. Gečienė.
Lietuviai iki šiol gana nedrąsiai dalyvauja panašiuose konkursuose. Tikimasi, kad įkvepiantis A. Gečienės pavyzdys paskatins ir kitus kulinarus siekti tarptautinio pripažinimo bei imtis panašių renginių iniciatyvos Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.