Džiazuojantys „Maskvos virtuozai”

Spalio 21 d. Vilniaus Kongresų rūmuose kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai” bei saksofonistas Georgijus Garanianas pristatys intriguojančią programą – „Džiazas vilkint smokingus” ( „Džiaz v smokingach”).
Šį pavadinimą Maestro G.Garanianas sugalvojo neatsitiktinai, kadangi pagrindiniai koncerto dalyviai – V.Spivakovo vadovaujamo orkestro „Maskvos virtuozai” muzikantai, kurių repertuare be klasikinės ir kitų stilių muzika. Į orkestro sudėtį G.Garanianas pakvietė ir žymaus O.Lundstremo džiazo ansamblio muzikantus.
„Džiazas vilkint smokingus” programoje susipina džiazas ir klasika. Joje ir virtuoziški pasažai, ir lengvojo žanro derinimas su V.A.Mocarto ir S.Prokofjevo muzika. Koncerte skambės G. Gershwin, Ch. Parker, K.Weil, C. Williams bei kt. kompozicijos.
Pats Maestro Georgijus Garanianas atliks ir solisto, ir dirigento vaidmenį.
Georgijų Garanianą vadina charizmatiškiausia Rusijos džiazo figūra. Jį žino kaip saksofono virtuozą, legendinio ansamblio „Melodija” vadovą, Maskvos bigbendo lyderį, maždaug pusšimčio meninių filmų muzikos autorių.
Kamerinį orkestrą „Maskvos virtuozai” prieš 25-erius metus subūrė vienas žymiausių Rusijos muzikų, smuikininkas – virtuozas Vladimiras Spivakovas, kartu su savo draugais, kurių dauguma tarptautinių konkursų laureatai, puikūs solistai, įkūrė kamerinį orkestrą. Jau pirmieji orkestro pasirodymai puikiai atspindėjo orkestrui suteiktą ambicingą pavadinimą – „Maskvos virtuozai”. Orkestras tapo vienu populiariausiu Rusijoje ir šiandieną įvardinamas kaip vienas geriausių pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.