Keisti padangas – be skubos

Klaipėdiečiai, norėdami pakeisti padangas žieminėmis, tikriausiai vėl bus priversti stumdytis eilės.

Tik vienas kitas vairuotojas jau dabar savo automobilį „apavė” žieminėmis padangomis, todėl galima prognozuoti, jog lapkričio pirmosioms dienomis į autoservisus bus sunku patekti.

Vasarines padangas pakeisti tinkamomis žiemai privalu nuo lapkričio pirmosios. Tačiau suteikiamas dešimties dienų pereinamasis laikotarpis.

„Baltijos autocentro” meistras Gintaras Statkevičius teigė, kad tik penktadienį pasirodė pirmieji du klaipėdiečiai, norintys „perauti” savo automobilį.

„Žmonės neskuba todėl, kad iki lapkričio 1-osios dar yra laiko. Be to, ir orai neskubina keisti padangų. Manau, kad jei staigiai neprisnigs, tai ir prasidėjus lapkričiui žmonės neplūs keisti automobilių padangų, todėl eilių kol kas nelaukiame”, – teigė G.Statkevičius.

Bendrovės „Delada” Klaipėdos filiale pirmieji vairuotojai, norintys vasarines padangas pakeisti tinkamomis žiemai, pasirodė prieš savaitę.

Tokių klientų autoservise sulaukiama kasdien. Pasikeisti padangų užsuka vidutiniškai po tris vairuotojus.

Tačiau daugelyje mieste veikiančių automobilių servisų padangas norinčių pakeisti klaipėdiečių dar nesulaukta.

Todėl panašu, kad visi ratuoti miestiečiai į automobilių servisus ims plūsti po lapkričio pirmosios. Taip nutiko ir pernai. Prasidėjus lapkričiui, autoservisuose kone dvi savaites buvo tikra apgultis. Meistrai buvo priversti dirbti ir viršvalandžius, ir savaitgaliais, tačiau eilės tirpo labai lėtai.

Kelių eismo taisyklės numato, kad vasarinėmis padangomis draudžiama važinėti nuo lapkričio 10 iki balandžio 1 dienos. Tiems, kurie šiuo laikotarpiu važinės su vasarinėmis padangomis, gresia bauda nuo 20 iki 40 litų arba įspėjimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.