Lapkritį Klaipėda turės naują kelią

Meras Rimantas Taraškevičius ir jo pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, komentuodami praėjusios savaitės įvykius, neigė, kad savivaldybė priima sprendimus slapta nuo klaipėdiečių, nesitardami su bendruomenių atstovais.

Sutaupys 6 mln. Lt

Šiaurinio išvažiavimo keliui pabaigti trūksta 5,2 mln. litų.

„Atrodo, kad pavyko įtikinti Susisiekimo ministeriją, kad būtų skirta trūkstamų lėšų”, – šiek tiek abejojo meras. Anot jo, šiaurinis išvažiavimo kelias vienintelis Lietuvoje projektas, kurį statant pavyks sutaupyti apie 6 mln. litų.

Išvažiavimo kelio statybos turėtų baigtis lapkritį.

Akcijų neatsisakė

J.Simonavičiūtė neigė spaudoje pasigirdusius tvirtinimus, kad savivaldybės klerkai už uždarų durų nutarė neperimti iš Ūkio ministerijos ir „Lietuvos energijos” alternatyvios energetikos bendrovės „Geoterma” akcijų.

„Klaipėda” rašė, kad dėl skolų „Geoterma” veiklą sustabdė vasaros pradžioje. Bendrovės turtas įkeistas, Pasaulio bankui ji dar negrąžino apie 14 mln. litų.

Vyriausybės Strateginio planavimo komiteto posėdyje spalio 5-ąją nutarta gelbėti ant bankroto slenksčio atsidūrusią Klaipėdos valstybinę šilumos tiekimo bendrovę „Geoterma”, didinant jos įstatinį kapitalą. „Geotermos” įstatinis kapitalas bus didinamas iš Ūkio ministerijai numatytų valstybės biudžeto asignavimų išleidus 1,29 mln. vienetų 10 litų nominalios vertės akcijų emisiją. Naujas akcijas, atitinkamai jau turimų skaičiui, įsigytų Vyriausybė -76,56 proc. ir „Lietuvos energija” 23,44 proc.

Pasak mero pavaduotojos, savivaldybė negalėjo priimti jokio sprendimo dėl sunkioje finansinėje padėtyje atsidūrusios bendrovės.

„Jei dabar būtų perimta bendrovė, tektų dengti jos skolas ir branginti šildymą. Tai neteisinga. Be to, neaišku, ar „Geoterma” galės veikti, reikia mokslininkų išvadų. Savivaldybė nepajėgi suburti kompetentingų ekspertų grupės”, – sakė ji.

J.Simonavičiūtė tvirtino, kad likvidavus bendrovės skolas ir įrodžius, kad ji gali tęsti veiklą, galimi įvairūs sprendimai: ir perimti ją savivaldybei, ir privatizuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.