Vilniuje – Bryan Adams pasaulinio turo koncertas

Š.m. gruodžio 3 d. Vilniuje, „Utenos pramogų arenoje”, savo pasirodymą surengs Kanados roko muzikos legenda Bryan Adams. Koncertas Vilniuje yra įtrauktas į Bryano Adamso pasaulinio turo koncertinį grafiką. Į Lietuvą grupė vežasi visą garso stiprinimo, šviesos technika, led ekranus bei kitą įrangą.
Bilietai prekyboje nuo spalio 15 d. visose BILIETAI.LT kasose bei www.bilietai.lt

Šiek tiek istorijos

Savito balso savininkas, nepaprastai talentingas kompozitorius, Kanados roko muzikos ikona Bryanas Adamsas (Bryan Adams) savo solinę karjerą pradėjo 1980 m., išleisdamas debiutinį albumą su pavadinimu „Bryan Adams”.

B.Adamso tėvai emigravo iš Didžiosios Britanijos į Šiaurės Ameriką netrukus po Antrojo Pasaulinio karo, o jau po Bryano gimimo persikėlė į Kanadą ir apsigyveno Vankuverio mieste. Dainininko tėvas buvo diplomatas, todėl nuo ankstyvosios vaikystės mažasis Bryanas keliavo į įvairias pasaulio šalis, gyveno Izraelyje, Portugalijoje, Austrijoje. Būdamas keturiolikos, Bryanas metė mokyklą ir visą laiką paskyrė muzikai – jis grojo gitara savo bičiulio Davido Tayloro suburtoje grupėje. Vėliau muzikantas baigė muzikos mokyklą (fortepijono klasę) ir pradžioje tapo grupės „Shock”, o vėliau grupės „Sweeny Todd” nariu.

1977 m. kai „Sweeny Todd” iširo, B.Adamsas susipažino su Jimu Vallance’u, kuris tuo metu grojo bosine gitara grupėje „Prism”, susiformavusioje Britanijos Kolumbijos universitete. Jie lengvai rado bendrą kalbą ir pradėjo dirbti kartu. Tais pačiais metais šis kūrybinis tandemas įrašė dvi dainas – „You Walked Away” ir „Take It Or Leave It”, kurios papildė naują „Prism” albumą „Armageddon”. Muzikantai sukūrė keletą demo įrašų ir duetų, kur B.Adamsas dainavo ir skambino gitara, o Vallance’as grojo klavišiniais ir mušamaisiais. Ir jau kitamet, pasirašę kontraktą su „A&M Records” leidybiniu partneriu „Rondor Music”, pradėjo kurti dainas pagal jų užsakymą. Ketverių metų bėgyje Adamso – Vallance’o medžiaga papildė tokių žinomų atlikėjų repertuarą kaip „Loverboy”, „KISS”, Bonnie Tyler, Tinos Turner ir Joe Cockerio.

Pirmasis albumas „Bryan Adams” (1980) nesulaukė tokios sėkmės, kokios buvo laukiama. Taupydami lėšas, B.Adamsas ir J.Vallance’as patys įrašė albumą Los Andžele, o jau šią pirmąją plokštelę prodiusavo pirmasis ir iki šiol vienintelis B.Adamso prodiuseris Bruce’as Allen’as. Tuo metu pasaulyje dominavo šokio muzika, todėl roko albumo pardavimai vyko vangiai, tačiau vis dėlto Kanados spauda pastebėjo debiutuojantį atlikėją ir dainos iš albumo atrado kelią į radijo eterį.

Jau kitais metais buvo išleistas antrasis B.Adamso solinis albumas „You Want It You Got It”, kuris pasiekė didesnę klausytojų auditoriją – jis pakliuvo į Billboard Top 200, kur daina „Lonely Nights” tapo pirmuoju B.Adamso hitu, užėmusiu lentelėje kuklią 84 vietą. 1982 m. grupė praleido gastroliuodama po JAV – jie „apšildė” publiką prieš „Loverboy”, „Kinks” ir „Foreigner” pasirodymus. Prikimęs balsas, tembru primenantis jaunąjį Rodą Stewartą, hitų kūrėjo talentas, „šaunaus jaunuolio iš gretimos gatvės” įvaizdis suteikė B.Adamsui trokštamo svečio statusą MTV kanalo eteryje, kas neabejotinai kėlė dainininko populiarumo lygį. Plokštelė tapo „auksine”, o rugsėjį įėjo į Billboard albumų Top 10. Sėkmę vainikavo pasirodymai gimtajame mieste kartu su „Supertramp” bei didelis koncertinis turas Europoje, o vėliau net 283 dienų trukmės gastrolės Japonijoje.

1984 m. rugpjūtį B.Adamso laukė naujas iššūkis ir sėkmė – Tina Turner pakvietė jį kartu įrašyti duetą „It’s Only Love”, kurį kritikai įvertino puikiai, o klausytojai iškėlė į pirmąsias vietas radijo stočių eteriuose.

Tais pačiais metais buvo išleistas ketvirtasis ir sulaukęs didžiulio populiarumo albumas „Reckless”. Albumas tapo „platininiu”: jis buvo parduotas penkių milijonų kopijų tiražu JAV ir daugiau nei trijų milijonų kopijų – užsienyje. Net keturios šio albumo dainos iškart tapo hitais – „Run To You”, „Somebody”, „Summer Of ’69” ir „Heaven”. Po šios plokštelės pasirodymo B.Adamsas gavo savo pirmuosius du Grammy apdovanojimus.

1986 m. dainininkas išvyko į didelį pasaulinį turą kartu su Peteriu Gabrieliu ir U2, vėliau sekė albumas „Into The Fire” (1987), taip pat tapęs „platininiu”. Šis albumas savo turiniu ir prasme skyrėsi nuo būdingų kompozitoriui romantiškų nuotaikų – jame dominavo indėnų išnykimo problema ir Antrojo Pasaulinio karo aukų atminimo tema.

Tačiau tikroji sėkmė aplankė dainininką tik 1991 m., kai buvo išleistas singlas „(Everything I Do) I Do It For You”, tapęs B.Adamso vizitine kortele. Daina buvo įrašyta filmo „Robinas Hudas, vagių karalius” garso takeliui. Net septynias savaites „(Everything I Do) I Do It For You” išsilaikė JAV topų pirmojoje vietoje ir net 16 savaičių – Didžiosios Britanijojos topų viršūnėje.

1991 m. buvo išleistas albumas „Walking Up The Neighbours”, kuris atnešė B.Adamsui dar vieną Grammy apdovanojimą ir pirmąją Oskaro statulėlę. Prieš pasirodant albumui „So Far So Good” (1993), klausytojus pasiekė singlas „Please Forgive Me” ir iškart rado tiesiausią kelią į Top 10 viršūnę. O visai netrukus klausytojus pasiekė daina „All For Love”, sukurta filmui „Trys muškietininkai” ir įrašyta kartu su Rodu Stewartu ir Stingu.

1996 m. pradžioje pasaulio šviesą išvydo naujasis B.Adamso albumas „18 Til I Die”. Populiariausia albumo daina „Have You Ever Really Loved a Woman?” buvo sukurta flamenko stiliuje specialiai Johnny Deppo/Marlono Brando filmui „Don Juan DeMarco”. B.Adamsas buvo apdovanotas dar vienu Grammy prizu ir pelnė jau antrąja Oskaro statulėlę už Geriausią Dainą.

Vėliau sekė albumas „On A Day Like Today” (1998), hitų rinkinys „The Best Of Me” (1999), o 2002 m. B.Adamsas sugrįžo su daina, sukurta kompanijos „DreamWorks” animaciniam filmui „Simarono žirgas”. Garso takelis buvo įtrauktas į Top 40, o autoriai (B.Adams ir H.Zimmer) pelnė Auksinio Gaublio apdovanojimą už kūrybinį bendradarbiavimą.

2004 m. rugsėjį albumas „Room Service” debiutavo pirmojoje vietoje Billboard Europos albumų Top 100, o 2005 m. pabaigoje B.Adamsas atšventė 25-ją kūrybinės veiklos sukaktį ir šią progą buvo išleistas dvigubas albumas „Anthology”, į kurį įtrauktos geriausios dainininko bei kompozitoriaus sukurtos dainos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Vilniuje – Bryan Adams pasaulinio turo koncertas"

  1. pakas

    buvo nerealu , cia tai koncertas , atsiminsiu visa gyvenima

  2. Robertas

    nerealus dainininkas, puikus balsas , dainos tiesiog nuostabios, neber zodziu apibudint siam zmogui 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.