Šiauliuose veiklą pradeda Vaikų filharmonija

Šiemet pirmąjį savo sezoną pradeda Vaikų filharmonija. Tai unikalus Šiaulių filharmonijos projektas, skirtas vaikams ir jaunimui, startuoja sekmadienį, spalio 14-ąją.

„Lietuvoje Vaikų filharmoniją atidarome pirmieji. Seniai brandinome tokią idėją – augintis savo žiūrovą ir klausytoją. Juk dabar visi linkę nubėgti link popso, rimtai tikrai muzikai, šokiui, dailei lyg ir nebelieka laiko. Be to, šią muziką reikia suprasti, reikia mokėti jos klausytis. Todėl šiemet pradedamą Vaikų filharmonijos veiklą siejame su daugybe projektų vaikams ir jaunimui. Jungsime visus menus, kviesime vaikus ne tik klausyti ir žiūrėti, bet ir aktyviai diskutuoti, užduoti atlikėjams klausimus, bandyti patiems suvirpinti smuiko ar gitaros stygas, pabandyti išgauti saksofono melodiją, perbraukti pirštais per fortepijono klavišus,- pasakoja apie Vaikų filharmonijos tikslus Šiaulių filharmonijos direktorė Nijolė Saimininkienė.
Anot jos, prieš porą metų Šiaulių pirmosios muzikos mokyklos mokytoja Tatjana Smirnova iš Sankt-Peterburgo parsivežė vaikams skirtų koncertų plakatų ir programų, papasakojo apie ten veikiančią valstybinę vaikų filharmoniją. Nuo tada Šiaulių filharmonijos direktorės galvoje ir ėmė suktis mintys apie panašų projektą Šiauliuose. Ir štai šį sekmadienį projektas, gavęs dalinį Švietimo ir mokslo ministerijos finansavimą, jau startuoja.
Pirmasis Vaikų filharmonijos renginys „Nuo žingsnelio iki baleto” bus lyg šokio pamoka, kurią ves baleto artistė Loreta Bartusevičiūtė. Jai talkins vaikų ir jaunimo šokių kolektyvas „Želmenėliai” su nenuilstančia jo vadove Aldona Masėniene. Kolektyvas jau daug metų puoselėja klasikinio šokio tradicijas ir pats drąsiai gali vadintis puikia šokio mokykla, todėl žiūrovams tikrai bus ko pasimokyti. Be to, žiūrovai iš pirmų lūpų galės sužinoti, ar balerinoms skauda vaikščioti ant galų pirštų, ar šokėjai valgo saldainius, kiek trunka išmokti valsą ir daug kitų dalykų.
Šių metų Vaikų filharmonijos sezono programoje be jau minėtos šokių pamokos numatyta popietė-koncertas su Šiaulių kameriniu orkestru, kuris atliks Antonio Vivaldi kūrinį „Metų laikai”. O kitas renginys – „Kelionė per operos šalį”- nudžiugins jaunuosius žiūrovus gausiu žinomų vokalistų pasirodymu bei nuoširdžiu pokalbiu apie operos paslaptis.
Vaikų filharmonija Šiauliuose užsibrėžė tikslą supažindinti vaikus su profesionaliu menu, kviesdama į renginius ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.