Okruašvilis ir Patarkacišvilis rengė valstybės perversmą Gruzijoje, teigia vietos laikraštis

Buvęs Gruzijos gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis ir verslininkas Badris Patarkacišvilis ketino įvykdyti rugsėjo pabaigoje valstybės perversmą Gruzijoje, ketvirtadienį rašo Gruzijos laikraštis „Georgian times”.
Laikraštis, kurį opozicija vadina „valdžios geltonuoju ruporu”, paskelbė šio valstybės perversmo planą, kuris buvo iššifruotas iš teisėsaugos institucijų paimto I.Okruašvilio asmeninio kompiuterio.

Pagal šį planą, I.Okruašvilis turėjo apšmeižti Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį ir tuo suformuoti neigiamą gyventojų požiūrį į valdžią, suvienyti opoziciją ir pradėti masines protesto akcijas. Tuo pat metu jis turėjo sukelti susipriešinimą armijoje, pažymi laikraštis.

Po to dabartinės valdžios atstovai turėjo būti areštuoti, Gruzijos prezidentu turėjo tapti Badris Patarkacišvilis, kuris finansavo sąmokslą, o finansų ministru – I.Okruašvilis, rašoma straipsnyje.

Laikraščio duomenimis, jeigu šis planas žlugtų, buvo atsarginis variantas – pasitraukti į Šida Kartlio regioną, iš kurio kilęs I.Okruašvilis.

Čia Gorio rajone dislokuojamos didelės karinės pajėgos, todėl opozicionieriai planavo iš čia tęsti pasipriešinti valdžiai, pažymima straipsnyje.

Šią savaitę valdančiosios partijos – Nacionalinio judėjimo generalinis sekretorius Davidas Kirkitadzė taip pat pareiškė žurnalistams, kad išaiškintas sąmokslas ir netrukus atsakomybėn bus patraukti visi jo dalyviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.