Baltarusijoje sulaikyti šios šalies lenkų sąjungos veikėjai

Gardino milicija trečiadienį vakare areštavo Baltarusijos lenkų sąjungos pirmininkę Andzeliką Borys (Andželiką Borys), kuri ketvirtadienį stos prieš teismą dėl kaltinimų chuliganizmu, pranešė spaudos agentūra PAP.
Teisiamas bus ir šios sąjungos aktyvistas Igoris Banceris. Abiem sulaikytiesiems gresia 15 parų kalėjimo.

Baltarusių milicija A.Borys sulaikė tada, kai ji atėjo į milicijos skyrių ginti anksčiau sulaikyto vietos lenkų aktyvisto I.Bancerio. A.Borys kaltinama tuo, jog milicijoje elgėsi nekultūringai ir keikėsi necenzūriniais žodžiais. Už tokius pačius veiksmus anksčiau gatvėje buvo areštuotas ir I.Banceris.

Pasak vietos žurnalisto Andrzejaus Poczobuto (Andžejaus Počobuto), panašūs kaltinimai tokiose bylose pateikiami labai dažnai. Tačiau neoficialiai kalbama, jog abu minėti Baltarusijos lenkų sąjungos veikėjai sulaikyti todėl, kad opozicija sekmadienį Minske organizuoja Europos eitynes.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija išreiškė susirūpinimą ir protestą dėl minėtų lenkų sulaikymo ir pavadino jį neteisėtu.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos nuomone, tokie Baltarusijos valdžios veiksmai nerodo, kad Minskas nori palaikyti gerus kaimyniškus santykius su Lenkija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.