Pistoletas, iš kurio žudikas šovė į Politkovskają, buvo padirbtas Dagestane

Makarovo pistoletas, iš kurio šauta į žurnalistę Aną Politkovskają prieš metus Maskvoje, kai kuriais duomenimis, buvo savadarbis, padirbtas Dagestane.
Kaip pranešė agentūrai „Interfax” šaltiniai teisėsaugos institucijose, per patikrinimą paaiškėjo, kad pistoletas PM, kuriuo pasinaudojo A.Politkovskajos žudikai, niekur nebuvo užregistruotas.

„Per vieną specialiąją neteisėtų ginkluotų grupuočių paieškos operaciją buvo rasta pogrindinė šaunamųjų ginklų surinkimo iš pagrobtų dalių dirbtuvė. Manoma, kad Makarovo pistoletas, kurį numetė samdyti žudikai, nušovę A.Politkovskają jos namo laiptinėje Maskvoje, buvo padirbtas būtent šioje dirbtuvėje”, – sakė agentūros pašnekovas.

„Novaja gazeta” žurnalistė A.Politkovskaja buvo nušauta pernai spalio 7 dieną savo namo laiptinėje Maskvoje. Įvyko vietoje buvo rastas Makarovo pistoletas ir keturios iššautų šovinių tūtelės.

Tyrimo komiteto prie Rusijos generalinės prokuratūros atstovai ir Rusijos generalinis prokuroras Jurijus Čiaika neseniai pareiškė, kad šis daug atgarsių sukėlęs nusikaltimas jau išaiškintas. Tiriant bylą suimti 10 žmonių, kaltinimas pateiktas 11 kaltinamųjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.