Č. Okinčicas neigia jam mestus kaltinimus dėl kyšių iš „Lotos”

Visuomeninis ministro pirmininko Gedimino Kirkilo konsultantas Česlovas Okinčicas neigia jam mestus kaltinimus dėl galimų kyšių iš Lenkijos naftos koncerno „Lotos” gavimo.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad premjeras paprašė Č. Okinčicą paaiškinti trečiadienį spaudoje pasirodžiusius teiginius apie jo ryšius, susijusius su naftos koncernu „Lotos” ir UAB „Genčių nafta” paskolos gavimu.

Pasak Č. Okinčico, jis informavo premjerą apie visas aplinkybes, susijusias su paskola, kuri, jo žiniomis, buvo naudojama tik verslo tikslams. Č. Okinčicas taip pat patikino G. Kirkilą, kad nei Lenkijos naftos bei dujų paieškos ir gavybos įmonės „Petrobaltic”, turinčios 42,7 proc. AB „Geonafta” akcijų (jai priklauso UAB „Genčių nafta”), nei jis pats, kaip „Petrobaltic” advokatas, neturėjo nieko bendra su šios paskolos gavimu ir panaudojimu. Č. Okinčicas premjerui aiškino, kad visos kitos spaudoje išdėstytos prielaidos – dezinformacija.

Spaudoje skelbta, kad Lietuvos politikams galėjo būti mokami kyšiai už tai, kad su Lenkijos naftos koncernu „Lotos” susijusios bendrovės laimėtų konkursus dėl naftos išgavimo Lietuvoje. Spėjama, jog papirkinėjant Lietuvos politikus koncernui „Lotos” tarpininkavo premjero patarėjas advokatas Č. Okinčicas.

Tokią versiją iškėlė populiarus Lenkijos žurnalas „Wprost”. Tačiau politikos ekspertai neatmeta, kad tyrėjai gali būti įvelti į Lenkijoje vis stiprėjančią kovą dėl valdžios.

Lenkijos saugumo tarnybų pareigūnai ir prokurorai tiria su koncernu „Lotos” susijusios bendrovės „Genčių nafta” įtartinai didžiulę – 30,78 mln. JAV dolerių (75,27 mln. litų) – paskolą. Č. Okinčico advokatų kontora tvarko „Lotos” juridinius reikalus Lietuvoje. Gdansko prokuratūros tardytojai dabar aiškinasi šios kontoros sąsajas su galima afera. Jie spėja, kad minėta paskola buvo fiktyvi, o dalis milijonų galėjo būti panaudota Lietuvos politikams papirkti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.