Dėl dukters kovojančią motiną palaiko tūkstančiai

Dvylika tūkstančių žmonių iki antradienio vakaro pasirašė virtualų kreipimąsi į prezidentą, Seimo pirmininką, premjerą, vaiko teisių apsaugos kontrolierę ir Vokietijos ambasadorių, raginantį nelikti abejingiems mažosios Luisos Rinau likimui.
Jau metus jos motina Inga Rinau kovoja dėl teisės auginti dukrą Lietuvoje. Vokietijos teismas nusprendė, kad mergaitė turi būti atiduota šioje šalyje gyvenančiam tėvui, nors jis dukters neaugino, o ji kalba tik lietuviškai.

„Esu ir maloniai nustebinta, ir sujaudinta, kad mane bei mano dukterį palaiko tiek daug žmonių.

Dabar aš jaučiuosi tvirčiau ir tikiuosi palankaus teismo sprendimo. Tenoriu vieno – grįžti į savo namus, auginti vaikus, dirbti ir ramiai gyventi”, – „Lietuvos rytui” sakė klaipėdietė I.Rinau.

Interneto svetainėje www.netylek.lt paskelbtame tekste akcentuojama, kad šioje painioje istorijoje pirmiausia reikia paisyti vaiko interesų.

Prieš porą savaičių generalinis prokuroras Algimantas Valantinas įteikė Aukščiausiajam teismui kasacinį skundą ir prašo patikrinti Apeliacinio teismo nutartį, kuria nuspręsta dvejų su puse metų Luisą perduoti jos tėvui į Vokietiją. Vaiko globa tėvui birželį skirta Oranienburgo teismo sprendimu.

Laukdama palankesnių žinių klaipėdietė I.Rinau pastaruoju metu slepia savo dukterį, nes antstolių kontora įpareigota ją surasti ir perduoti tėvui.

Policija jau apklausė I.Rinau, tačiau ji neišdavė, kur slepia Luisą. Policijos pareigūnai tvirtina, kad jie tikrai neplėš dukters motinai iš rankų – teismo sprendimą vykdo antstolis, o jie tik turi nustatyti vaiko buvimo vietą.

Raštą dėl mažosios Luisos likimo pasirašo įvairių Lietuvos miestų ir rajonų gyventojai, žmonės iš užsienio šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.