Putinas ragina apriboti užsieniečių dominavimą Rusijos kompanijų vadovybėse

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šalies kompanijų aukščiausios grandies vadovai turi būti komplektuojami iš vietinių kadrų.
Antradienį kalbėdamas Įstatymų leidėjų tarybos posėdyje, skirtame liaudies ūkio specialistų rengimui, prezidentas pažymėjo, kad didelės Rusijos kompanijose, jau tapusiose pasaulinėmis, ypač dirbančiose žaliavų srityje, „aukščiausio lygio vadybininkų sluoksnis iš esmės sukomplektuotas iš užsienio specialistų”.

„Kol nesugebėsime čia rasti pamainos importui, ir ne tik stambiose kompanijose, bet ir visuose kituose ekonomikos sektoriuose, tol importas mus visada užgoš”, – pareiškė V.Putinas, kalbėdamas apie produkcijos ir specialistų importo į Rusiją problemą.

„Pradėti reikia kaip tik nuo kadrų, nuo žmonių – nuo jų viskas priklauso”, – pabrėžė prezidentas.

Jis akcentavo, kad „vos tik padidėja realiosios gyventojų pajamos, importas užlieja šalį ir slopina vietinę gamybą”. Pasak jo, ypač tai pastebima žemės ūkyje.

„Dideliuose šalies pramonės centruose, tarkim, Maskvoje, maisto produktų importo apimtis vidaus rinkoje apibūdinančius skaičius tiesiog gėda įvardyti”, – sakė prezidentas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.