Naudoti mėlynus švyturėlius transporto priemonėms siūloma leisti tik trim atvejais

Seimas spręs, ar reikia riboti specialiosioms transporto priemonėms išskirtines teises naudoti specialius garso ir šviesos signalus.
Seimas antradienį po pateikimo pritarė tai numatančioms liberalų frakcijos nario Vytauto Grubliausko parengtoms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms.

Specialiųjų transporto priemonėms mėlynus žybčiojančius švyturėlius kartu su specialiais garso signalais siūloma leisti įjungti tik tada, kai jie būtini siekiant gelbėti žmogaus gyvybę, sveikatą ar turtą, užtikrinti viešąją tvarką bei sulaikyti teisės pažeidimų padarymu įtariamus asmenis.

Kas galėtų naudoti mėlynus švyturėlius, nustatytų Vyriausybė.

Jeigu Seimas pataisas priims, mėlynųjų švyturėlių nebegalės naudoti daugelis aukštų valdininkų.

Eligijus Masiulis priekaištavo, kad važiuodami automobiliais su įjungtais mėlynais švyturėliais politikai parodo savo galią.

Pataisomis siūloma oranžinį švyturėlį leisti įjungti tik transporto priemonei dirbant kelyje, transporto priemonės matmenims su kroviniu ar be jo viršijant leistinus, vežant pavojingus krovinius ar kitais panašiais atvejais kuomet trukdoma eismui.

Siekiant perspėti eismo dalyvius apie pavojų saugiam eismui, specialiose transporto priemonėse siūloma įjungti mėlynus žybčiojančius švyturėlius be specialių garso signalų.

Dabar Kelių eismo taisyklės numato, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, važiuodami su įjungtais žybčiojančiais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiais garso signalais naudojasi pirmenybe kitų eismo dalyvių atžvilgiu, gali nepaisyti kai kurių eismo taisyklių.

Specialiaisiais garso ir šviesos signalais leidžiama naudotis švyturėliais policijos, aplinkos apsaugos, gelbėjimo bei avarinių tarnybų, Valstybės saugumo departamento, prokuratūros, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, karo policijos, muitinės ir operatyvinės veiklos tarnybų ir kitiems pareigūnams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.