Buvęs Gruzijos gynybos ministras Okruašvilis paleistas iš arešto už užstatą

Buvęs Gruzijos gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis, antradienio naktį sumokėjęs 10 mln. larių (beveik 15 mln. litų) užstatą, buvo paleistas iš kalėjimo Tbilisyje.
Kaip praneša korespondentas, buvusį ministrą atvežė namo policijos darbuotojai. Jis atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus.

Savo ruožtu advokatas Givis Papuašvilis pranešė žurnalistams, kad užstatui sumokėti I.Okruašvilis pardavė arba įkeitė savo kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą.

Pasak jo, išvakarėse dalyvaujant Gruzijos ombudsmeno atstovui buvo atlikta I.Okruašvilio medicinos ekspertizė, kuri parodė, kad jo kraujyje nėra narkotinių medžiagų.

„Išvakarėse opozicijos atstovai teigė, kad Okruašvilis pakeitė savo parodymus paveiktas narkotikų, bet atlikta ekspertizė to nepatvirtino”, – sakė advokatas.

Rugsėjo 25 dieną I.Okruašvilis televizijos kampanijos „Imedi” laidoje apkaltino Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį mėginus fiziškai likviduoti verslininką Badrį Patarkacišvilį, taip pat kad prezidentas 2005 metų liepą davė nurodymą VRM vadovui Vano Merabišviliui „nubausti” opozicijos deputatą Valerijų Gelašvilį, kritikavusį valstybės vadovo veiksmus.

Rugsėjo 27 dieną I.Okruašvilis buvo sulaikytas pagal kaltinimą korupcija. Gruzijos generalinio prokuroro pavaduotojas Nika Gvaramija pareiškė, kad I.Okruašvilis įkaltinamas daugybe korupcijos veiksmų, padariusių valstybei rimtą žalą.

Pirmadienį generalinio prokuroro pavaduotojas pareiškė, kad I.Okruašvilis gali būti paleistas iš kardomojo įkalinimo už 10 mln. larių užstatą.

Pasak N.Gvaramijos, spalio 7 dieną I.Okruašvilis buvo apklaustas ir pripažino savo kaltę dėl dviejų kaltinimo punktų – prievartavimo duoti kyšį itin stambiu mastu ir aplaidaus požiūrio į tarnybines pareigas. Be to, buvęs ministras neva pripažino, kad jo pareikšti kaltinimai M.Saakašviliui neatitinka tikrovės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.