Juodasis gyduolis

Jei nuo mažens jūsų valgomuose patiekaluose yra juodųjų pipirų, greičiausiai užaugsite sveikesnis nei tie, kurie prieskonių nevartoja.

Nuo senų laikų juodasis pipiras buvo vartojamas kaip gydančioji priemonė. Pipiro grūdai – tai išdžiovinti nesunokę amžinai žalios lianos, angančios tropiniuose kraštuose, vaisiai. Svarbiausi jų komponentai- aštrus glikozidas piperinas, eterinis aleijus, krakmolas, vitaminai E ir C.

Pipirų milteliai su chna, vartojami išoriškai, gydo odos ligas, dedervinę.

Vartojamas į vidų valo iš plaučių ir bronchų drėgmę.

Juodojo pipiro miltelius su medum po vieną arbatinį šaukštelį gerti sergant angina, bronchitu, kosint. Tam reikia vieną šaukštą miltelių sumaišyti su stikline medaus.

Tas pats receptas tinka užsilaikius menstruacijoms, jis padidina organizmo tonusą ir potenciją, veikia kaip šlapimą varanti priemonė. Esant lytinės sferos sutrikimams juodojo pipiro milteliai sumaišomi su tokiu pat kiekiu cukraus. Imama pusė arbatinio šaukštelio mišinio, ištirpdoma stiklinėje pieno ir geriama. Esant inkstų akmenligei iš juodosios razinos išimamas kauliukas, vietoj jo dedamas pipiro żirniukas. Valgoma po vieną savaitėje.

Pipiras maitina ir nervų sistemą. Esant smegenų pabrinkimui ir padidėjusiam kaukolės vidiniam spaudimui reikia kramtyti pipirus su razinomis. Susidariusias seiles išspjauti. Tai daryti kasdien visą mėnesį po 5-10 min.

Į stiklinę alyvuogių aliejaus įdėti šaukštą juodųjų pipirų miltelių, ant silpnos ugnies užvirinti, 5-10 min. pavirinti. Po to aliejų atšaldyti, perkošti ir naudoti. Šiuo aliejum trinami nusilpę raumenys esant paralyžiui, veido neuralgijai, kaulų laužymui, skausmui, radikulitui, osssteochondrozei, sąnarių skaumui. Žmonės, pamėgę sveikatinimąsi juodaisiais pipirais, mažiau nervinasi.

Juodasis pipiras padidina skrandžio virškinamąją jėgą ir stiprina virškinimo organų raumenis. Išsiskirs daugiau skrandžio sulčių ir fermentų, ir sunkumas skrandyje nekankins net jei persivalgysite.

Ypač naudingas juodasis pipiras tiems, kurie serga gastritu su padidėjusiu rūgštingumu. Jis reguliuoja rūgštingumą, malšina raugulį ir deginimo pojūtį pilve. Be to, žarnynas ima intensyviau susitraukinėti ir organizmas greičiau apsivalo.

Jei kamuoja meteorizmas, paimkite vieną lauro lapą ir sutrinkite su vieno juodojo pipiro grūdeliu. Miltelius užgerkime šilta arbata.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Juodasis gyduolis"

  1. jo

    oooo 🙂 🙄 😥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.