Premjeras dalyvaus Lietuvos dienų renginiuose Airijoje

Premjeras Gediminas Kirkilas kitą savaitę lankysis Airijoje, kur su jos vadovais aptars dvišalius santykius, tarptautines aktualijas bei dalyvaus pirmą kartą Airijoje rengiamų Lietuvos dienų renginiuose.
Airijos sostinėje Dubline ir kituose šalies miestuose vyksiančiais renginiais siekiama paskatinti išeivius iš Lietuvos, kurių skaičius neoficialiais duomenimis gali siekti nuo 60 iki 100 tūkst., puoselėti lietuviškąją tapatybę.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, pirmadienį ir antradienį vyksiančio vizito metu G.Kirkilas susitiks su Airijos prezidente Mary McAleese (Meri Makalis) ir premjeru Bertie Ahernu (Berčiu Ahernu).

Susitikimuose bus aptariami dvišaliai santykiai, abiejų šalių bendradarbiavimas Europos Sąjungoje (ES) ir tarptautinės politikos aktualijos.

Lietuvos premjeras taip pat lankysis Nacionaliniame Europos forume, kuriame Airijos politikos, žiniasklaidos ir akademinio pasaulio atstovams pristatys Lietuvos požiūrį į Europos Sąjungai (ES) kylančius iššūkius bei šalies perspektyvas ES.

Vizito dienomis premjerą Lietuvoje pavaduos susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.