Siaubiamas mokyklas apjuos tvoros

Klaipėdos švietimo ir ugdymo įstaigose jau baigiami montuoti stiklo dūžio detektoriai.

Dar šiemet tikimasi bent tris mokyklas aptverti tvoromis, o ateityje ant visų švietimo ir ugdymo įstaigų sumontuoti stebėjimo kameras.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Ceplienė teigė, kad mokyklų teritorijų apsaugą būtina stiprinti, nes pro jas veržiasi narkomanai, primėtantys švirkštų, vagys, vagiantys aplinką puošiančias gėles.

Teritorijose neretai kyla ir gaisrai. Ne kartą dužo mokyklų stiklai.

J.Ceplienė sakė, kad būtų idealu, jeigu mokyklų ar darželių teritorijos būtų stebimos vaizdo kamerų. Tačiau kol kas joms sumontuoti pinigų neskirta.

Taip pat planuojama mokyklas ir darželius aptverti sunkiau pašaliniams įveikiamomis tvoromis. Kol kas Klaipėdoje aptverta tik P.Mašioto mokykla. Gali būti, kad šiemet tvoros apjuos ir dar dvi tris mokyklas, nes Švietimo ir mokslo ministerija žadėjo tam skirti pinigų.

Šiemet saugos tarnybos „Argus” ir „Falck Security”, laimėjusios konkursą saugoti Klaipėdos švietimo ir ugdymo įstaigas, jose montuoja stiklo dūžio detektorius.

Saugos tarnybų lėšomis sumontuoti šiuos detektorius buvo viena iš savivaldybės skelbto konkurso sąlygų.

Saugos tarnybos „Argus” projektų direktorius Ramūnas Sobutas neslėpė, kad įrengti stiklo dūžio detektorius 48 jų saugomose švietimo ir ugdymo įstaigose kainuos nepigiai – apie 1,5 milijono litų.

R.Sobutas pasakojo, kad anksčiau signalizacija pradėdavo kaukti tik įsibrovėliams įsilaužus į mokyklų ar darželių vidų. Į dūžtantį langų stiklą judesio detektoriai nereaguodavo.

Todėl paaugliai daužydavo švietimo ir ugdymo įstaigų langus, nesibaimindami, kad bus nutverti.

Pastaruoju metu net kelių darželių ir mokyklų stiklai buvo išdaužti po to, kai Lietuvos komanda Europos krepšinio čempionate laimėjo bronzą.

Sirgaliai ne tik daužė švietimo ir ugdymo įstaigų langus, bet ir nugvelbė vienos mokyklos vėliavą.

Dabar vos tik bus iškultas langas, į tai iškart sureaguos stiklo dūžio detektoriai ir į įvykio vietą atskubėjusiai saugos tarnybos komandai bus lengviau sučiupti nusikaltėlius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.