„Eurostat”: keli faktai apie moterų užimtumą bei darbo ir būsto paieškų perspektyvas

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra „Eurostat” paskelbė keletą faktų ir skaičių apie moterų užimtumą ES, taip pat darbo ir būsto paieškų perspektyvas.

„Eurostat” duomenimis, pusėje – penkiolikoje – iš tirtų ES regionų moterų užimtumas 2005-aisiais metais siekė ar viršijo 70 proc. Septyni iš penkiolikos regionų buvo Didžiojoje Britanijoje, keturi Švedijoje, du Suomijoje ir po vieną Nyderlanduose bei Danijoje.

Mažesnis nei 40 proc. moterų užimtumas taip pat buvo užfiksuotas penkiolikoje regionų: trijuose Prancūzijos regionuose ir po du tokius regionus teko Graikijai, Ispanijai ir Maltai.

2006 metų duomenimis, iš 75 ES, Kroatijos ir Turkijos miestų, kurie dalyvavo tyrime „Urban Audit Perception Survey”, geriausiu miestu darbo požiūriu buvo pripažinta Čekijos sostinė Praha. 75 proc. respondentų sutiko su teiginiu, kad Praha „yra miestas, kuriame lengva susirasti gerą darbą”. Po Prahos eina Kopenhaga (74 proc.) ir Dublinas (70 proc.).

Prasčiausios darbo perspektyvos yra Frankfurte prie Oderio ir Palerme bei Neapolyje: tik 3 proc. šiuose miestuose apklaustų žmonių manė, kad čia lengva susirasti gerą darbą.

Būsto paieškos požiūriu geriausi miestai, kuriuose „galima lengvai rasti būstą už gerą kainą”, yra Leipcigas (78 proc. apklaustųjų šiame mieste sutiko su tokiu teiginiu), Olborgas Danijoje ir Braga Portugalijoje (po 68 proc.).

Prasčiausios būsto paieškų perspektyvos yra Paryžiuje (3 proc.), Liuksemburge (5 proc.) ir Dubline (6 proc.).

Paminėtina, kad dažniausiai miestuose, kuriuose yra geros darbo perspektyvos, būstą už gerą kainą susirasti sunku, ir atvirkščiai. Tačiau keliuose miestuose šie rodikliai yra beveik vienodi: tai Olborgas Danijoje, Mančesteris, Niukastlis ir Glazgas Didžiojoje Britanijoje bei Oulus Suomijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.