Jono kalnelio kasdienybė – šūviai ir švirkštai

Prie Jono kalnelio aidi šūviai, būriuojasi girtuokliai, plėšikai ir narkomanai. Teisėsaugininkai tikina apie tokią prie irklavimo centro besirenkančią publiką negirdėję.

Klaipėdos irklavimo centro darbuotojų savaitgalį prie Jono kalnelio aidintys šūviai bei jaunuolių vairuojamų mašinų braižomos „saulutės” jau nebestebina, tačiau jiems neramu dėl irkluoti ateinančių nepilnamečių saugumo.

Irklavimo centro valčių meistras Ramūnas Batėnas pasakojo, kad savaitgalio naktimis, apie vidurnaktį, prie greta bazės esančio tiltelio mašinomis suvažiuoja būriai jaunimo.

„Šūviai aidi dažnai. 18-kos ar net 30 metų vaikinai taip aiškinasi santykius, tad į lauką stengiuosi nelįsti. Esu kvietęs policiją, tačiau, kol jie atvažiuoja, jaunimas dingsta”, – sakė naktimis sargaujantis R. Batėnas.

Irklavimo bazės darbuotojai teigia, kad ši pačioje miesto širdyje esanti vieta labai nesaugi.

„Prie tiltelio renkasi narkomanai, girtuokliai ar šiaip peštukai. Kartais net su valtimis praeiti negalime – reikia kviesti pagalbą. Visur primėtoma švirkštų. Nesmagu prieš auklėtinius”,- sako treneris Rimas Gadeikis.

Anot trenerių, kartą net bandyta pavogti dvivietę irklavimo valtį, tačiau vagišiams kažkas sutrukdė, tad jie grobė pametė.

„Vaikams baisu eiti į treniruotes pro Jono kalnelį, nes juos čia dažnai užpuola plėšikai, atima mobiliuosius telefonus. Vagys buvo įsisukę ir į mūsų auklėtinių persirengimo kambarį, surinko vertingesnius daiktus”, – pasakojo R. Gadeikis.

Pasak irklavimo centro darbuotojų, ramybės Galinei gatvei, purvinam bei asfalto nemačiusiam keliukui palei Danės upę suteiktų mašinų eismą draudžiantis ženklas.

„Gal tada čia dideliu greičiu nebevažinėtų mašinos. Nes dabar tiesiog skrenda – baisu, kad gali partrenkti kokį žmogų ar vaiką”, – išeitį siūlo jie.

Tačiau uostamiesčio 1-ojo PK viršininkas Anatolijus Grigorjevas tikina apie neramumus prie Jono kalnelio negirdėjęs.

„Skambučių iš Irklavimo centro darbuotojų mes nesulaukiame. Greičiausiai į juos reagavo Patrulių rinktinės pareigūnai. Kad prie Jono kalnelio masiškai apiplėšinėjami žmonės, taip pat nėra duomenų, tačiau į jūsų suteiktą informaciją reaguosime”, – žadėjo pareigūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.