Sezoną „Žalgiris” pradėjo pergale

Kauno „Žalgirio” komanda išvykoje pradėjo savo oficialiojo sezono kovas. Per pirmas Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) čempionato rungtynes Rygoje žalgiriečiai nugalėjo vietos „Barons/LMT” krepšininkus 102:80 (21:19, 21:24, 25:12, 35:25).

Dėl piršto traumos „Žalgirio” kapitonas Tanoka Beardas komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Į pergalę vedė Paulius Jankūnas, pelnęs 26 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių. 16 taškų įmetė Jonas Mačiulis, 12 – Marko Popovičius (3-4/7), po 11 – Goranas Jurakas ir DeJuanas Collinsas (7 rez. perd.).

Rygos komandoje sėkmingiausiai rungtyniavo Giedrius Gustas (17 tšk.), Armandas Škele (15) ir Dainius Adomaitis (13).

„Laimėjome, bet rezultatas neatspindi to, kas vyko aikštelėje, – po varžybų zalgiris.lt puslapiui kalbėjo P.Jankūnas. – Pirmus du kėlinius mes netgi pralaimėjome. Taip pat nusileidome kovodami po krepšiu, bet antroje susitikimo dalyje geriau gynėmės, atsirado greitų atakų. Dėl to ir išsiveržėme į priekį.”

Savo rezultatyvaus žaidimo P.Jankūnas nesureikšmino: „Gavau kamuolį tokiose situacijose, kuriose pramesti beveik buvo neįmanoma. Tiesiog gerai sekėsi, todėl šį kartą, galima sakyti, aš traukiau komandą, bet kitą kartą ekipą į priekį ves kitas žaidėjas. Nesureikšminu tokių dalykų – rungtynių per sezoną bus daug, todėl nėra svarbu, kas traukia komandą, svarbiausia, kad pasiekta pergalė.”

„Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas tikino, jog komandai dabar mokymosi etapas. „Kai kurie žaidėjai visai neseniai prisidėjo prie komandos, todėl rungtynių pradžioje bandėme naudoti įvairius derinius, – mintimis dalijosi treneris. – Susitikimo pabaigoje jau nebegalima eksperimentuoti, o pradžioje žiūrime, kokiais deriniais geriau būtų pradėti rungtynes. Stebėjome žaidėjų judėjimą. Dėl to žaidimas buvo lėtesnis, o mes dar nepataikėme. Tada „atsidarė” P.Jankūnas. Pradėjome žaisti per jį – Paulius pataikė tritaškį ir po krepšiu sėkmingai rinko taškus. Vėliau komandos varikliais tapo Jonas, Mantas ir Marko. Gerai žaidė ir DeJuanas Collinsas bei Goranas Jurakas.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.