Baltarusijoje pristatyta pirma bendra Lietuvos ir Baltarusijos dviejų pašto ženklų laida

Lietuvoje ir Baltarusijoje trečiadienį į apyvartą išleista pirma bendra abiejų šalių dviejų pašto ženklų laida „Čepkelių rezervato ir Katros draustinio gamta”.

Šiuose pašto ženkluose pavaizduoti nykstantys pelkių paukščiai, gyvenantys Čepkelių rezervate (Lietuva) ir Katros draustinyje (Baltarusija), yra užrašai lietuvių ir baltarusių kalbomis. Bendroje dviejų ženklų laidoje Lietuvos paštas vaizduoja stulgį, Baltarusijos – griežlę. Lietuvos paštui ženklą sukūrė dailininkė Valdonė Bručienė, o Baltarusijos – Aleksandras Mitsianinas.

Baltarusijos centriniame pašte vykusioje ženklo išleidimo į apyvartą ceremonijoje dalyvavo Baltarusijos ryšių ir informatikos ministro pavaduotoja Nina Gavrilova, Lietuvos ambasados Baltarusijoje diplomatai, Baltarusijos pašto vadovybė, filatelistai bei žiniasklaidos atstovai.

Lietuvos ambasados Baltarusijoje atstovai pažymėjo, kad tokie bendri projektai be sienų suartina abiejų šalių žmones. Lietuva ir Baltarusija pirmą bendrą dviejų pašto ženklų laidą išleido Lietuvai ir Baltarusijai minint 15-os metų diplomatinių santykių sukaktį.

Baltarusijos ryšių ir informatikos ministro pavaduotoja N. Gavrilova pasidžiaugė, kad pašto ženklams, kaip ir juose vaizduojamiems paukščiams, neegzistuoja nei vizos, nei sienos. N. Gavrilova pasiūlė ir ateityje tęsti bendradarbiavimą ir naujų temų pašto ženklams ieškoti bendroje istorijoje ir kultūroje.

Didžiausias Lietuvoje Čepkelių rezervatas, užimantis daugiau kaip 5,8 tūkstančio hektarų pelkių ir jas supančių miškų, turi unikalų kraštovaizdį, turtingą augalijos ir gyvūnijos pasaulį. Prieš 11 tūkstančių metų čia plytėjo marios. Tik Lietuvos teritorijoje esančiose pelkėse išliko reliktinių ežerėlių ir apie 80 salų. Unikalaus Čepkelių rezervato Baltarusijoje tąsa – Katros draustinis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.