Ukrainos „Liaudies savigynos” atstovai pareiškė, kad koaliciją kurs tik su JTB

„Liaudies savigynos” grupė, įeinanti į bloką „Mūsų Ukraina – Liaudies savigyna” (MULS), pasirengusi sudaryti koaliciją tik su Julijos Tymošenko bloku (JTB) ir siūlo prie koalicijos prisijungti Lytvyno blokui, pareiškė ketvirtadienį spaudos konferencijoje Kijeve MULS bloko lyderis Jurijus Lucenka.
Bloko vadovas nurodė tris principines „Liaudies savigynos” pozicijas.

Pirma, „Liaudies savigyna” reiškia savo principinę poziciją – demokratinę koaliciją parlamente kurti susivienijus su JTB.

Antra, J.Lucenka pabrėžė, kad grupė jį įpareigojo vesti derybas dėl tokios koalicijos sudarymo.

Trečioji pozicija, sakė J.Lucenka, tokia: „Liaudies savigyna” siūlo Lytvyno blokui prisijungti prie derybų dėl būsimosios parlamentinės demokratinės koalicijos kūrimo”.

Derybas su JTB dėl parlamentinės daugumo ketinama pradėti jau penktadienį.

J.Lucenka taip pat pažymėjo, kad derybos su Regionų partija gali vykti tik dėl šios partijos būsimosios veiklos opozicijoje.

Vienas iš MULS lyderių Viačeslavas Kirilenka savo ruožtu ketvirtadienį pareiškė, kad blokas „Mūsų Ukraina – Liaudies savigyna” nevedė, neveda ir neves jokių derybų su Regionų partija dėl koalicijos sudarymo. Jo atstovas spaudai informavo, kad MULS įpareigojo V.Kirilenką vesti derybas su JTB dėl koalicijos kūrimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.