Finansų ministras nemato sąsajų tarp finansų viceministro ir EBSW

Finansų ministras, reaguodamas į konservatorių išsakytą kritiką dėl Valentino Miltienio tinkamumo eiti viceministro pareigas, teigia esą sąsajos tarp viceministro ir EBSW yra „niekuo nepagrįstos”.
„V.Miltienį į finansų viceministro pareigas skyriau dėl jo aukštos kvalifikacijos ir darbo patirties. Jūsų tvirtinimas, kad V.Miltienis yra „EBSW artimas žmogus”, niekuo nepagrįstas”, – teigiama finansų ministro Rimanto Šadžiaus atsakyme konservatoriams.

R.Šadžius taip pat teigia prašęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikti informaciją apie V.Miltienį ir negavęs jokios neigiamos išvados, todėl ir paskyręs jį viceministru.

„STT negavo informacijos, dėl kurios V.Miltienis negalėtų būti priimtas į valstybės tarnautojo pareigas, todėl aš pasirašiau įsakymą, kuriuo V.Miltienis priimtas politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautoju”, – rašo R.Šadžius.

Tuo metu konservatoriai Edmundas Pupinis ir Rimantas Dagys, kurie suabejojo rugsėjį paskirto finansų viceministro V.Miltienio tinkamumu eiti šias pareigas, stebisi ministro R.Šadžiaus išvadomis.

Pasako R.Dagio, V.Miltienis minimas EBSW veiklą tiriančios Seimo laikinosios komisijos medžiagoje, todėl nematyti jokių sąsajų tarp EBSW ir V.Miltienio gali tik labai įtikėję socialdemokratai.

„Ministras akivaizdžiai nematė reikalo susipažinti su EBSW veiklą tyrusios Seimo komisijos medžiaga, nes socialdemokratai, regis, turi išankstinę nuostatą, kad EBSW jokios žalos Lietuvai negalėjo padaryti, nes veikė su socialdemokratų vadovybės palaiminimu. Tad tokie paskyrimai ir akivaizdžių dalykų laikymas „nepagrįstais” dar kartą įrodo, kad tas bendrininkavimas ir toliau tęsiasi”, – pranešime spaudai cituojamas R.Dagys.

Seimo narys taip pat atkreipia dėmesį, kad ministras pripažįsta taip ir neužklausęs Specialiųjų tyrimų tarnybos dėl V.Miltienio vaidmens EBSW užvaldytoje ir sužlugdytoje „Lietuvos kuro” bendrovėje, kurioje jis dirbo direktoriaus pavaduotoju finansų reikalams.

V.Miltienis finansų viceministru paskirtas šių metų rugsėjo 5-ąją. Po kelių dienų naujasis viceministras dėl galimų jo ryšių su koncernu EBSW sulaukė konservatoriaus Kazio Starkevičiaus kritikos.

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė KHK iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų.

Iš šalies įmonių, susijusių su EBSW, valstybė nesusigrąžino apie 144 mln. litų paskolų, su Paskolų komisijos rekomendacija garantuotų valstybės.

Premjeras Gediminas Kirkilas yra žadėjęs aiškintis V.Miltieniui konservatorių mestus kaltinimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.