Darbo inspektoriai šiemet skyrė 1,5 mln. litų baudų ir žada būti dar griežtesni

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) šiais metais už pažeidimus darbdaviams skyrė apie 1,5 mln. litų baudų ir žada, kad griežčiau baus už grėsmę gyvybei keliančius pažeidimus darbe.
Ketvirtąjį šių metų kevirtį bus inspektuojami pavojingiausi objektai ir darbai, sustiprinta nelegalaus darbo prevencija, pranešė VDI.

Inspekcijos duomenimis, 46 proc. Lietuvos darbo inspektorių, arba 3-5 kartus dažniau nei senosiose Europos Sąjungos šalyse, atlikdami savo pareigas, patiria kai kurių darbdavių bei darbuotojų psichologinį, o kartais ir fizinį, smurtą.

Šiais metais VDI inspektoriai už įvairius pažeidimus darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims skyrė maždaug 1,5 mln. litų vertės baudų, dėl nesaugumo sustabdė veiklą apie 2 tūkst. darbo vietų, uždraudė naudoti apie 150 potencialiai pavojingų darbo priemonių.

Tačiau inspekcijos vadovybė konstatuoja, kad tai dar nėra pakankamas reiklumo lygis, nes vidutinė skiriama bauda retai kada siekia įstatymais numatytos sankcijos darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims vidurkį – 2750 litų, o pareigūnams – 1650 litų.

VDI duomenimis, Lietuvoje kiekvieną darbo dieną darbe žūsta arba sunkiai sužalojamas žmogus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.