Ateityje gaisrininkais gali likti tik tinginiai ir idiotai, prognozuoja konservatorius

Jei ugniagesiams gelbėtojams nebus didinamos socialinės garantijos ir nebus grąžinta apie 20 mln. litų siekianti skola, ateityje gaisrininkais gali likti tik tinginiai ir idiotai, spėja opozicinės Tėvynės sąjungos (konservatorių) atstovas Saulius Pečeliūnas.
Pasak jo, ne tik valstybė stengiasi kuo ilgiau neatiduoti skolos už viršvalandžius, bet ir ugniagesių vadovybė neturi aiškaus būtinos reformos plano, todėl ir toliau tarnyboje priešinami statutiniai ir nestatutiniai darbuotojai.

Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje aiškino konservatorius bei Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Dalius Ražanas, statutiniai pareigūnai nuolat dirba viršvalandžius, kuriuos žadama suskaičiuoti, tačiau už juos valstybė taip ir nesiteikia sumokėti. Tuo metu nestatutiniai pareigūnai turi kitokias sąlygas.

„Komitete buvo vadovybė, jokio aiškaus plano nepateikė, kaip panaikinti tą nelygybę tarp statutinių ir nestatutinių, skola valstybės siekia 20 mln. litų, policininkai už viršvalandžius jau prisiteisė, o gaisrininkams vėl liepiama kreiptis iš naujo, nors situacija identiška”, – kalbėjo S.Pečeliūnas.

Pasak Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininko, kai kuriems nestatutiniams pareigūnams vykdant reformą jau yra įteikti pranešimai apie atleidimą, bet tai įnešė tik papildomo nerimo.

„Pereinant prie nestatutinių į statutinius jau nemažai ugniagesių gavo atleidimo lapelius, dabar jie nežinioje, niekas nepaaiškina kaip bus, o vadovybė juk pagal įstatymus turėtų tartis su pačiais darbuotojais”, – aiškino ugniagesių atstovas.

Vidaus reikalų sistemos profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas piktinasi ir tuo, kad Valstybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojai, policininkai jau prisiteisė skolą už viršvalandžius, o iš gaisrininkų reikalaujama dėl identiškos situacijos su valstybe bylinėtis teisme.

„Mes kantriai išlaukėme teismo sprendimo policininkams ir VAD pareigūnams, manėme, kad padėtis pasikeis ir mums, tačiau dabar vėl prašoma tokią pat situaciją nagrinėti teisme”, – kalbėjo skyrininku Vilniuje dirbantis S.Džiautas.

Paklausti, ar valstybė negalėtų atsiskaityti už susikaupusius viršvalandžius, skirdama laisvadienius, ugniagesių atstovai pabrėžė, jog ir taip trūksta darbuotojų. Pasak S.Džiauto, dažnai būna situacijų, kad į iškvietimą važiuoja ne penkių ugniagesių komanda, kaip turėtų būti, bet trijų.

S.Pečeliūnas galiausiai pridūrė, jog jei valstybė negerins ugniagesų darbo sąlygų, tarnyboje liks tik tinginiai ir idiotai, kadangi kiti išeis dirbti į privatų sektorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.