Tarp Alandų salų plaukios Lietuvoje pastatytas keltas

Pirmą kartą bendrovės „Vakarų laivų gamykla” dukterinei įmonei „Vakarų laivų statykla” patikėta pastatyti laivą „iki rakto” – visiškai įrengtą ir paruoštą plaukioti.

Tokį užsakymą statyklai pateikė Suomijai priklausančių Alandų salų vyriausybė.

Vakar įvyko iškilminga naujojo kelto statybos pradžios – kylio pastatymo ceremonija. Jos metu prie jau pastatytos būsimojo kelto konstrukcijos buvo pritvirtinta simbolinė lentelė su abiejų šalių – Lietuvos ir Alandų salų – monetomis, kurios, kaip tikima, lemia sėkmę.

Pradėtas statyti „ledo klasės” keltas bus pritaikytas plaukioti užšąlančioje Baltijos jūros dalyje.

65,4 m ilgio ir 13 m pločio keltas, kurį planuojama pastatyti jau kitąmet, bus pritaikytas gabenti keleivius ir automobilius.

Alandų vyriausybės projekto vadovas Gioranas Holmbergas sakė, kad patikėti „Vakarų laivų statyklai” statyti keltą „iki rakto” nuspręsta, nes čia dirba techniškai kvalifikuoti statytojai, kurie žadėjo laive sumontuoti naujausią įrangą. Be to, statybos vyks prižiūrint kompanijai „Lloyd’s register”.

Alandų susisiekimo ministras Runaras Karlsonas neslėpė, kad naujojo kelto statybą iki galo lietuvių bendrovei patikėjo ir dėl pakankamai geros kainos. Kelto statyba kainuos apie 30 milijonų litų.

Pasak bendrovės „Vakarų laivų gamykla” generalinio direktoriaus Arnoldo Šileikos, tai, kad Vakarų laivų statykloje keltas bus visiškai įrengtas ir galutinai paruoštas plaukioti, liudija apie įmonės pajėgumus įgyvendinti aukščiausius užsakovų keliamus technologinius reikalavimus.

Alandų salų vyriausybės užsakytas keltas bus jau penkioliktas, kurį stato „Vakarų laivų statykla”. Iš viso nuo 1998 metų šioje statykloje pastatyti net 35 įvairios paskirties laivai.

Šiuo metu Vakarų laivų statykloje iš viso statomi 4 keltai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.