„Sodo kraitėje” sodininkystės mados ir gražiausi sodmenys

Vilniaus mokytojų namai jau septynioliktą rudenį rengia tradicinę sodo gėrybių parodą – mugę „Sodo kraitė”. Spalio 5-6 dienomis vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Vilniaus g. kur prie mokytojų namų bei šių namų kiemelyje vyks pagrindinis „Sodo kraitės” bruzdėjimas. Čia bus galima išvysti bei įsigyti įvairių sodinukų, gėlių daigų, dekoratyvinių augalų, vaisių bei daržovių.
Renginyje dalyvaus per 60 ūkininkų, sodininkų iš visos Lietuvos. Jie suteiks galimybę įsigyti geros kokybės vaismedžių, uogakrūmių sodinukų, moderniųjų, retųjų, dekoratyvinių augalų, gėlių sodmenų, sėklų sodui ar sodybos aplinkai. Renginyje bus galima ne tik galės įsigyti naujų sodinukų, sėklų, bet su sodininkais profesionalais pasikonsultuoti. Daugelis „Sodo kraitės” dalyvių yra ne tik sodinininkai, bet ir mokslininkai.
Mugė penktadienį vyks nuo 7 val. ryto iki 18 val. vakaro, o šeštadienį nuo 7 val. ryto iki 15 val.
„Sodo kraitė” naudinga visiems – tiems, kurie puoselėja didesnį ar mažesnį žemės lopinėlį. Čia galima pamatyti augalų madas ir naujoves bei vis daugiau Lietuvos klimatui pritaikytus egzotiškus augalus.
„Sodo kraitė” – vienas populiariausių Vilniaus mokytojų namų renginių, laukiamų tiek pirkėjų, tiek pačių mugėje siūlysiančių savo produkciją sodininkų. Per septyniolika renginio egzistavimo metų susibūrė savotiškas bendravimo klubas. Susitikus čia galima pasidžiaugti anksčiau pirktais ir gražiai augančiais augalais arba išgirsti patarimus, kodėl prastai auga.
Šis renginys-mugė puiki proga naujiesiems sodybų šeimininkams savo aplinką papuošti naujais dekoratyviniais augalais.
Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Sodo kraitėje” bus ir kultūrinė programa, kurios metu bus skaitomos paskaitos konsultuojama sodininkystės klausimais. Penktadienį bus apdovanojami Vilniaus m. teritorijų tvarkymo konkurso – apžiūros „Žydintis Vilnius 2007” ir Vilniaus apskrities tvarkingos ir gražios aplinkos apžiūros – konkurso nugalėtojai. Šeštadienį 14 val. interneto bendruomenė www.fotokudra.lt atidarys konkurso „Vanduo” dalyvių fotoparodą.

PROGRAMA SPALIO 5 d. 11 val. Kiemelyje paskaita „Stambiauogės spanguolės”. Lektorė Dr. Elicija Stackevičienė 13 val. Svetainėje Vilniaus m. teritorijų tvarkymo konkurso – apžiūros „Žydintis Vilnius 2007” nugalėtojų apdovanojimas ir Vilniaus apskrities tvarkingos ir gražios aplinkos apžiūros – konkurso nugalėtojų paskelbimas – apdovanojimas. Paroda kiemelyje „Stambiauogės spanguolės”. Paroda „Žaladariai ir geradariai sodo vabzdžiai” – konsultuoja Dr. M. Ryliškienė.

PROGRAMA SPALIO 6 d. 12 val. Svetainėje seminaras „Augalai kiekvienam kiemui”. Seminarą veda augalų selekcininkas, gamtos mokslų daktaras Antanas Ryliškis. Po seminaro – konkursas, kurio metu atsakę į įvairius klausimus apie miesto apželdinimui sodinamus augalus, gausite dovanų – sodinuką. 14 val. Atvaizdų galerijoje (Mažoji salė) interneto bendruomenės www.fotokudra.lt konkurso „Vanduo” dalyvių fotoparodos atidarymas. Paroda „Žaladariai ir geradariai sodo vabzdžiai” – konsultuoja Dr. M. Ryliškienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.