Liustracijos komisija krinka, VSD direktorius ramina radęs naują komisija vadovą

Liustracijos komisiją palikus dar vienai narei, joje liko dirbti 3 nariai iš 5, tačiau Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Povilas Malakauskas ramina, jog komisija galutinai nepakriks, nes jis jau rado kuo pakeisti atsistatydinusią komisijos vadovę.
VSD direktorius pretendento neįvardijo.

VSD vadovas ragina Seimą kuo greičiau priimti įstatymo pataisas, kurios numatytų komisijos finansavimą ir pakeistų jos narių statutą. Dabar komisija dirba visuomeniniais pagrindais, t.y. jos nariai negauna už tai atlyginimo.

„Komisija negali dirbti visuomeniniais pagrindais. Ji dirba su labai rimtais dokumentais, ji turi gerų teisininkų, bet trūksta advokatų, kurie teisme atstovautų komisijai, todėl ne visos bylos įrodomos, o valstybė tam neskiria nė cento, todėl raginu Seimą kuo greičiau priimti pataisas”, – žurnalistams trečiadienį sakė P.Malakauskas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas patenkino Birutės Burauskaitės prašymą atleisti ją iš Liustracijos komisijos.

Prieš du mėnesius Liustracijos komisija liko be vadovės. Iš pareigų buvo atleista prieš metus norą atsistatydinti pareiškusi Dalia Kuodytė.

Liustracijos komisiją sudaro 5 nariai, jos vadovą VSD direktoriaus teikimu tvirtina Seimas. Vieną kandidatą į komisiją teikia Generalinė prokuratūra, po du – VSD bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.

Komsijoje dabar liko dirbti teisininkas Petras Ragauskas, politologas Antanas Kulakauskas ir Generalinės prokuratūros prokuroras Rimvydas Valentukevičius.

Seime yra parengtos įstatymo pataisos, pagal kurias komisiją sudarytų 7 nariai. Po du narius skirtų Prezidentas, premjeras ir Seimo pirmininkas, vieną – VSD direktorius, jos sudėtį tvirtintų Seimas.

Pataisas pavasario sesijoje buvo bandoma priimti, tačiau procesą sužlugdė valdantieji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Liustracijos komisija krinka, VSD direktorius ramina radęs naują komisija vadovą"

  1. bigcatwar

    naivu sssr laikais keli is 1000 nedirbo kgb komunistai dirbo visi nebukim naivus mes komunizmo palikimas. . kam teisintis kvailai-bendradarbiavom isgyvenau todel kad priklausiau gru. Kgb negalejo paliesti. Todel ir siausiuos dabar kaip ir seniau, nes tevai per katine perejo..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.