Vilniaus turizmo informacijos centro renginiai studentams ir moterims sulaukė didelio susidomėjimo

Vilniaus turizmo informacijos centro (VTIC) rugsėjį surengtos naujos akcijos, skirtos studentams ir moterims, sulaukė didelio susidomėjimo. Pirmą kartą pasiūlytose specialiose nemokamose programose dalyvavo apie 430 vilniečių. VTIC duomenimis, besidominčių buvo žymiai daugiau, todėl į daugelį renginių galėjo patekti tik suspėjusieji užsiregistruoti iš anksto.

Visą rugsėjį sostinėje studijuojantis jaunimas buvo kviečiamas dalyvauti programoje „Studente, pažink ir pamilk savo miestą, kuriame studijuoji!”. Studentams buvo rengiamos nemokamos ekskursijos „Kreivosios pilies ir jos papilių istorija”, „Atraskite Vilniaus senamiestį”, „Vilniaus legendos”, pėsčiųjų žygis Pavilnių regioninio parko Pūčkorių pažintiniu taku, organizuoti apsilankymai Vilniaus televizijos bokšte, Vilniaus miesto savivaldybės pastate, Seimo ir Prezidento rūmuose. Mėgėjai keliauti dviračiais buvo pakviesti į ekskursiją „Sovietinis Vilnius” ir į žygį po Verkių regioninį parką. Studentai taip pat galėjo pasidairyti po Vilnių keliaudami geltonuoju turistiniu autobusu bei lankytis Šiuolaikinio meno centro parodose.

Nemokamuose renginiuose apsilankė apie 330 studentų. Aktyviausi buvo trečio (26 proc.) ir antro (23 proc.) kurso studentai, studijuojantys Vilniaus universitete, Mykolo Romerio bei Vilniaus pedagoginiame universitetuose. Daugiausia akcijoje dalyvavo jaunimas, atvykęs studijuoti iš kitų Lietuvos vietų (61 proc.), vilniečiai sudarė apie 39 proc.

Antroji akcija, skirta moterims, buvo organizuota rugsėjo 25–28 dienomis, atsižvelgiant į Pasaulinės turizmo organizacijos šūkį „Turizmas atveria duris moterims”. Šia proga vilnietės galėjo dalyvauti naujoje teminėje ekskursijoje „Žymiausios Vilniaus moterys ir jų meilės istorijos”, pasiklausyti pasakojimų apie moteris vyndares, stebėti šokolado gaminimo šou. Programos dalyvėms buvo demonstruojamas vilnos vėlimas, geltonasis autobusas pakvietė moteris pasijusti tikromis turistėmis ir daugiau sužinoti apie savo miestą. Nemokamuose renginiuose dalyvavo apie 100 moterų. Pasiūlyta programa labiausiai domėjosi vidutinio amžiaus vilnietės.

Ekskursijomis po Vilnių vis labiau domisi patys miesto gyventojai. Vilniaus turizmo informacijos centrų lankytojai dažnai teiraujasi ne tik apie miesto renginius, bet ir ekskursijas bei kitas turistines pramogas.

Spalio mėnesį Vilniaus turizmo informacijos centras vėl organizuoja keturias skirtingas temines ekskursijas, į kurias kviečia ir pavienius lankytojus. Šią vasarą pradėtos rengti ekskursijos „Vilniaus senamiesčio kiemelių paslaptys”, „Naktinis Vilnius”, „Užupio respublika”, „Vilniaus požemiai” tapo labai populiarios.

Daugiau informacijos apie ekskursijas teikiama interneto svetainėje www.vilnius-tourism.lt (dalyje „Ekskursijos”) arba telefonu 253 2115. Bilietus galima įsigyti Vilniaus turizmo informacijos centre, Vilniaus g. 22.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.