Irake per sprogimą sužeistas Lenkijos ambasadorius

Bagdade trečiadienį per sprogimą buvo sužeistas Lenkijos ambasadorius Irake, pranešė irakiečių ir lenkų pareigūnai.

Irako gynybos ministerijos pareigūnai patvirtino, kad šalimais ambasadoriaus Edwardo Pietrzyko (Edvardo Petšyko) automobilių kolonos centriniame Irako sostinės Arasato rajone sprogo trys pakelėje padėtos bombos.

„Ambasadorius buvo sužeistas, bet sugebėjo pats palikti įvykio vietą”, – Varšuvoje sakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Robertas Szaniawskis (Robertas Šaniavskis).

„Per ataką, kuri įvyko maždaug 7 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku, buvo nuniokoti trys Lenkijos konvojaus automobiliai”, – sakė R.Szaniawskis, pridūręs, kad taip pat buvo sužeistas mažiausiai vienas ambasadoriaus asmens sargybinių.

Liudininkai pasakojo, kad po išpuolio į įvykio vietą atskrido privačios JAV apsaugos kompanijos „Blackwater” sraigtasparnis, kuris paėmė kai kuriuos sužeistuosius ir vėl pakilo. Ar tarp jų buvo ambasadorius, neaišku.

Vienas policijos šaltinis nurodė, kad šalimais Lenkijos ambasados kolonos sprogus trims pakelėje padėtoms bomboms, žuvo vienas civilis gyventojas, o dar penki žmonės buvo sužeisti.

Vienas liudininkas sakė matęs du automobilius, kurie buvo susprogdinti. Mažiausiai vienas iš jų buvo su baltos ir raudonos spalvų diplomatine vėliava. Sužeistieji sraigtasparniais buvo gabenami į ligonines.

Lenkija 2003 metais parėmė JAV vadovaujamą invaziją į Iraką ir šiuo metu maždaug už 200 km nuo Bagdado yra dislokavusi apie 900 karių.

Irake nuo konflikto pradžios žuvo iš viso 21 lenkų karys.

57 metų E.Pietrzykas ilgai tarnavo kariuomenėje, kol anksčiau šiais metais buvo paskirtas vadovauti Varšuvos diplomatinei misijai Irake. Nuo 2000 iki 2006 metų jis buvo Lenkijos sausumos pajėgų vyriausiasis vadas.

Savo karjerą armijoje jis pradėjo komunistinėje Lenkijoje ir studijavo Sovietų Sąjungos artilerijos bei štabų vadų akademijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.