Teisiamo poeto likimą nulems ir gydytojai

64 metų poetą Sigitą Gedą, teisiamą dėl savo dukters sužalojimo, greičiausiai tirs teismo medikai.
Kaip rašo „Lietuvos rytas”, antradienį vykusiame Vilniaus apygardos teismo posėdyje nuspręsta, kad prokuroras ir advokatas iki trečiadienio turi suformuluoti klausimus ekspertams, ar kaltinamasis galėtų atlikti įkalinimo įstaigoje bausmę, jeigu tokia būtų paskirta. Tuomet teismas turėtų skirti kaltinamajam ekspertizę. Į teisiamųjų suolą sėdęs menininkas praėjusiame posėdyje pareiškė, kad serga nepagydoma liga.

Medikų išvadų galima tikėtis tiktai po kelių mėnesių. Tuomet teismas toliau nagrinės šią baudžiamąją bylą.

Teismas galbūt skirs ir dar vieną ekspertizę – ketinama aiškintis, ar kaltinamasis iš tiesų savo dukterį sužalojo peiliais, kurie rasti jo bute.

Daugybės literatūros premijų laureatas, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino 4-ojo laipsnio ordino kavalierius, poetas, kritikas, dramaturgas, vertėjas, eseistas S.Geda teisiamas už savo 26 metų dukters Uršulės sunkų sužalojimą peiliu savo namuose šių metų sausio 19-osios vakarą.

Ši baudžiamoji byla teisme nagrinėjama neviešame teismo posėdyje.

Ikiteisminio tyrimo metu kelis kartus policininkų apklaustas įtariamasis šeimos dramos aplinkybes aiškino skirtingai.

Pirmąsyk pareigūnams, jį netrukus apklaususiems po dukters sužalojimo, poetas teigė, kad jokio konflikto su Uršule nebuvo. Esą tą lemtingąjį vakarą jos namuose nebuvo.

Antrojoje apklausoje S.Geda jau aiškino tiksliai negalįs pasakyti, ar puolė dukterį su peiliu. Esą Uršulė, reikalavusi perrašyti jai sostinės Antakalnio rajone esantį butą, ėmė jį spardyti ir sužalojo. Poetas aiškino, kad jam šlubuoja atmintis, nes tuo metu vartojo vaistus.

Apklaustas teisme kaltinamasis tvirtino savo dukters peiliu nesužalojęs ir nieko apie šią tragediją papasakoti negalįs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.