Valia ir ryžtas gali nuversti kalnus

Tradiciniame ralyje „Aplink Lietuvą 2007” neįgaliųjų įskaitoje absoliučiu nugalėtoju tapo Gintaras Šalkauskas ir dar kartą įrodė, kad ir neįgalusis gali vairuoti ne blogiau už patyrusį profesionalą.

Kojų nevaldantis lenktynininkas ralyje varžėsi kartu su profesionalais ir tapo absoliučiu neįgaliųjų įskaitos nugalėtoju ir iškovojo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės taurę. Prieš 8 metus po nelaimingo atsitikimo neįgaliu tapęs G.Šalkauskas neatsisakė pomėgio vairuoti ir šiemet dalyvavo ralyje su neįgaliųjų sportui pritaikytu automobiliu. Specialiai paruoštą „Opel Corsa” automobilį Lietuvos žmonių su stuburo pažeidimais asociacijai dovanojo automobilių sportą remianti bendrovių grupė „BOD Group”, automobiliui techniškai paruošti ir pritaikyti neįgalių sportininkų poreikiams skyrusi 30 tūkst. litų. Į 2005 metų „Opel Corsa” automobilį buvo sudėti saugos lankai, atitinkantys visus LASF saugumo reikalavimus, sportinės sėdynės, dugno apsaugos, įrengtas specialus rankinis pavarų valdymas, sportiniai amortizatoriai, taip pat išimtos visos sportui nereikalingos apdailos detalės, kad automobilis būtų lengvesnis.

„Tikimės šia parama ne tik prisidėti prie sportininko ateities pergalių, bet ir paskatinti kitus atsigręžti į neįgaliuosius, padėti jiems siekti užsibrėžtų tikslų. Užkrečiantis Gintaro optimizmo ir valios pavyzdys visiems turėtų tapti puikiu stimulu tobulėti”, – teigia „BOD Group” vadovas Vidmantas Janulevičius, pats aktyviai dalyvaujantis žiedinėse 1003 kilometrų lenktynėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.