Klaipėdiečius dusino įmonės smarvė

Supuvusių kiaušinių dvoko vakar dusinti pietinės miesto dalies gyventojai išsigando, kad įvyko ekologinė katastrofa. Tačiau smarvės priežastis buvo paprastesnė – jau ne pirmą kartą miestą pasmardino bendrovė „Klaipėdos kartonas”.

Dėl priešpiet sklidusio dvoko Kalnupės, Nemuno gatvių gyventojai ir ten esančių įmonių darbuotojai vakar skundais užvertė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūrą. Smarvė buvo juntama net Vingio gatvėje.

Aplinkosaugininkams skundai plūdo ir iš Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto.

„Tiesą sakant, patys užuodėme, kad mieste smirda, nes dvokas atsklido ir iki mūsų agentūros Žalgirio gatvėje”, – sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vyresnysis specialistas Robertas Prišmantas.

Pasak jo, vakar mieste ekologinė avarija, kaip manė daugelis klaipėdiečių, tikrai neįvyko.

Siekdamas išsiaiškinti, iš kur sklinda dvokas, jis nuvyko į bendrovę „Klaipėdos kartonas”, kur užfiksavo tik menką techninį nesklandumą.

„Klaipėdos kartono” generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas „Klaipėdai” teigė, kad nuo spalio 1 iki 3 dienos įmonėje vyksta remontas. Vienas iš jo etapų – profilaktiniai darbai kanalizacijos linijoje, kuri ir driekiasi Kalnupės gatvėje.

„Linijoje susikaupė oras, kuris, suprantama, nėra grynas. Nuorinant ir pasklido tas kvapas. Jokios avarijos nebuvo. Mes nesitikėjome, kad linijoje bus tiek daug tų dujų”, – aiškino A.Pasvenskas.

Jo teigimu, šiemet tokių darbų jau nebereikės atlikti. Nuorinti kanalizacijos liniją galbūt prireiks kitąmet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.