Jaukumą kuria dovanoti suvenyrai

Profesionalus kulinaras, TV laidos vedėjas ir nuolat skubantis verslininkas Robertas Ščesnavičius jau 35 metus kuria ir gamina maisto šedevrus. Tačiau šį kartą LŽ domėjosi ne tuo, ką jis moka gaminti, bet tuo, kur ir kaip gyvena.

Linksmo būdo R.Ščesnavičius mielai sutiko praverti savo būsto duris ir parodyti vietą, kurioje, galbūt, kuriami ne tik skaniausi patiekalai, bet ir pabėgama nuo kasdieninių rūpesčių. „Jau 17 metų su šeima gyvenu šiame 4 kambarių bute, senos statybos daugiabutyje Kauno pakraštyje. Butas nėra didelis, apie 80 kvadratinių metrų, tačiau ir mūsų šeimai, ir svečiams vietos pakanka. Tiesa, retsykiais galvoje sukasi mintys apie erdvesnį būstą ar net nuosavą namą, tačiau ryžtis šioms permainoms pritrūksta laiko. Viską „suvalgo” darbas”, – šypteli garsus kulinaras.

R.Ščesnavičiaus buto interjerą puošia ir paįvairina daiktai: asmeniniai, iš kelionių atsivežti, draugų bei pažįstamų dovanoti suvenyrai. Įvairios dekoratyvinės lėkštės, šaukšteliai, antikvarinės statulėlės, paveikslai, ant sienų kabančios senovinės šeimos nuotraukos – visa tai kuria ypatingą atmosferą. Brangiausi interjero akcentai, kurių didžiumą sudaro indai, „įkurdinti” didžiulėje itališkoje spintoje svetainės kampe. „Čia tarsi muziejus, kur akį traukia gausybė dovanotų suvenyrų ir šiaip mielų daikčiukų, kurių kiekvienas galėtų papasakoti po ilgą ir įdomią istoriją. Kartais pamanau, kad reikėtų juos kur nors perkelti, kad geriau būtų matyti, bet, kaip visada – trūksta laiko”, – atviravo R.Ščesnavičius.

Per 17 metų kulinaro bute vyko bent trys didesni remontai. Robertas prisipažįsta, kad kiekvienas jų pareikalavo ne tik daug pastangų, bet ir nemenkos pinigų sumos. „Prieš remontą kaina vienokia, bet vos meistrai pradeda darbus, išlaidos auga kaip ant mielių”, – pridūrė šeimininkas.

Profesionalaus kulinaro bute vyrauja keletas skirtingų stilių. Svetainė įrengta klasikiniu stiliumi, kurį išryškina šiam stiliui būdingi akcentai: masyvūs odiniai baldai, senoviniai daiktai, šviestuvas, paveikslai. Robertas užsimena, jog pats laikas būtų keisti sienų apmušalus, tačiau ir vėl jam koją kiša laiko stygius. Mat garsus kulinarijos virtuozas ne tik veda TV laidą, bet ir dažnai kartu su žmona verslo reikalais lankosi Kaliningrade. Vyksta jis ten ne rusiškų prieskonių atsivežti, o gaminti maistą skirtingo profilio restoranams, įsikūrusiems prabangiausiame šio miesto pramogų ir poilsio centre. R.Ščesnavičius neslepia, kad viena priežasčių, kodėl jis savo maisto šedevrais lepina Rusijos žmones ir šios šalies svečius – geri pinigai. „Dažnai gaunu pasiūlymų dirbti prabangiuose Lietuvos restoranuose, tačiau mūsų šalyje niekas negali tiek mokėti, kiek mokama užsienyje. Esu įpratęs plačiai gyventi, mano poreikiai nemaži, tad renkuosi darbą toje šalyje, kur galima gerai uždirbti”, – sako virtuvės virtuozas.

Robertas prisipažįsta, kad nors jo butas nėra didelis, po visų darbų jis mėgsta leisti laiką namie. Čia, pasak kulinaro, jis turi galimybę pabėgti nuo viešumo, atsipalaiduoti, pabūti su šeima. R.Ščesnavičius priduria, kad nemėgsta namie rengti triukšmingų vakarėlių. „Mano namai – mano tvirtovė”, – filosofuoja kulinaras.

Prakalbus apie ateities planus Robertas neslepia, jog pastaruoju metu vis dažniau pasvajoja apie naują būstą. Pastarasis, anot pašnekovo, būtų įrengtas klasikiniu stiliumi, nes modernusis minimalizmas jo nežavi. „Griežtas minimalizmas man gražus nebent žurnalų puslapiuose, tačiau tokio stiliaus name gyventi tikrai nenorėčiau. Ko gero, būtų emociškai per šalta. Man širdžiai mielesnė klasika, nors žinau, kad susikurti tokio stiliaus interjerą irgi nėra lengva. Turiu daugybę senovinių daiktų, tad kurdamas būsto aplinką turėčiau nuo ko pradėti”, – sako R.Ščesnavičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.