P. Pleskovas žada daryti pertrauką

Sekmadienį paskutinio etapo lenktynėmis Prancūzijoje baigėsi Europos automobilių kroso aukščiausiojo diviziono čempionatas, kurio galutinėje įskaitoje klaipėdietis Paulius Pleskovas užėmė 4 vietą.

Prieš 11-ojo etapo varžybas „Ford Puma” vairuojantis P. Pleskovas bendrojoje įskaitoje su 108 taškais buvo penktas, tačiau Pranczijos „Saint Igny de vers” trasoje finišavo septintas ir pelnė 10 įskaitinių taškų, o jo kaimynas turnyrinėje lentelėje kaunietis Aurelijus Simaška (116 tšk.) su „Mitsubishi Lancer” į finalą nepateko ir taškų negavo.

Taigi, nors ir ne pats sėkmingiausias pasirodymas paskutiniame etape klaipėdiečiui leido pakilti į ketvirtą vietą galutinėje įskaitoje – viena pozicija aukščiau nei pernai, o iki prizinės vietos pritrūko vos 9 taškų.

„Labai permainingas sezonas, buvo ir džiugių ir nemalonių akimirkų, o rezultatas neblogas. Kitais metais žadu daryti pertrauką, kurios metu galbūt pakeisiu automobilį”, – dienraščiui vakar sakė P. Pleskovas.

30-metis Klaipėdos Techninio sporto klubo „Baltijos sportas” lenktynininkas šį sezoną laimėjo du etapus, vieną kartą finišavo trečias, dukart – ketvirtas, po kartą šeštas bei septintas, dviejuose etapuose užėmė 8 vietas, vieną kartą dešimtas, o priešpaskutiniame etape taškų nepelnė. P. Pleskovui geriau pasirodyti ne kartą sutrukdė ir ne itin sąžiningi varžovai, sąmoningai taranavę automobilį, koją pakišo ir gedimai.

Gimtojo uostamiesčio vardą Europos trasose garsinantis P. Pleskovas į Klaipėdą grįžta rytoj.

Europos čempionu tapo Nerijus Naujokaitis („Volkswagen Golf”) iš Šakių paskutiniajame etape finišavęs antras. Vicečempionu tapo rusas Aleksandras Kvašninas („Renault Clio”), sekmadienį užėmęs aštuntą vietą, trečias čempionate – vengras Tomašas Karajus („Mitsubishi Lancer”), kuris Prancūzijoje finišavo ketvirtas ir galutinėje čempionato įskaitoje aplenkė P. Pleskovą bei kitą lietuvį A. Simašką. N. Naujokaitis tapo antruoju lietuviu, iškovojusiu Europos automobilių kroso čempiono titulą. 1999 metais tai pavyko padaryti A. Simaškai.

Poryt čempionato dalyvius Kūno kultūros ir sporto departamente priims, pagerbs ir apdovanos jo direktorius Algirdas Raslanas, kiti Vyriausybės atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.