A. Grinspenas: pasaulinės ekonomikos ateitis priklauso nuo JAV būsto rinkos

Pasaulinės ekonomikos likimas priklauso nuo būsto kainų Jungtinėse Valstijose. Tai gali būti ne visai optimistinis scenarijus, sakė Didžiosios Britanijos naujienų agentūros „Reuters” būstinėje lankęsis buvęs Jungtinių Valstijų centrinio banko vadovas Alanas Grinspenas (Alan Greenspan).

Jis pateikė gana niūrią pasaulinės ekonomikos prognozę pareikšdamas, kad namų kainos Jungtinėse Valstijose ir toliau mažėja todėl, kad naujų pardavimų neužtenka kompensuoti per didelei namų pasiūlai, o tai į dugną traukia viso pasaulio ekonomiką.

A. Grinspenas sakė, kad pastebima ženklų, jog krizė paskolų rinkoje, apėmusi pasaulines finansų rinkas, rodos, baigiasi, nes didėja rizikingų aktyvų paklausa. Tačiau tuo pat metu buvęs JAV centrinio banko vadovas įspėjo, kad reikia leisti praeiti spekuliacinei karštligei, kad padėtis stabilizuotųsi.

„Mūsų laukia dar ilgas kelias … kol namų kainos stabilizuosis”, – sakė A. Grinspenas, pridūręs, kad Amerikoje procesas tik prasidėjo.

Buvęs Federalinio atsargų banko vadovas laikosi nuomonės, kad pasaulio šalys yra kaip niekad tarpusavy priklausomos, ir nesutinka su nuomone, kad JAV ir likusio pasaulio likimas nėra susijęs

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.