Stadioną siūlantys rekonstruoti investuotojai kritikuoja Kauno valdžią

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną siūlantys rekonstruoti investuotojai kritikuoja laikinosios sostinės valdžią dėl jos abejingumo.

FBK „Kaunas” kartu su partneriu bendrove „Ūkio banko investicinė grupė” į stadiono rekonstrukciją siūlo investuoti 77 mln. litų. Už tai stadionas panaudos sutartimi keliasdešimčiai metų būtų perleistas FBK „Kaunui”. Potencialūs investuotojai tikina ne kartą kreipęsi į miesto vadovus aptarti projekto įgyvendinimą, tačiau panaudos sutartis nepradėta rengti iki šiol.

„Iki šiol nesame gavę nei teigiamo, nei neigiamo atsakymo ar argumentuoto pagrindimo, kodėl procesas užsitęsė. Mums, kaip investuotojams, sunku suprasti tokią Kauno miesto savivaldybė poziciją”, – spaudos konferencijoje sakė UAB „Ūkio banko investicinė grupė” valdybos patarėjas Tomas Karpavičius.

FBK „Kaunas” prezidentas Gintaras Ugianskis savo ruožtu stebėjosi, kad siekiai investuoti į miestą ne kartą buvo viešai kritikuojami abejojant tikraisiais tikslais.

„Nenuleidžiame rankų ir norime tikėti, jog Kauno miesto politikų teiginiai, kad miestui reikalingos investicijos, nėra vien tušti žodžiai”, – sakė jis.

Pasak žiniasklaidos, dalis Kauno politikų įtaria, kad potencialių investuotojų nedomina sportas, o investicijų esmė – gauti pelno iš šalia stadiono ketinamų statyti gyvenamųjų ir komercinės paskirties namų. Verslininkai tokius priekaištus neigia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.