A. Kudrinas per „The Financial Times” pranešė apie imperijos epochos pabaigą

Rusijos vicepremjeras ir finansų ministras Aleksejus Kudrinas Didžiosios Britanijos finansų dienraštyje „The Financial Times” paskelbė straipsnį apie priežastis, kurios paskatino Rusiją iškelti savo kandidatą į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo postą.

Straipsnis išspausdintas praėjus kelioms dienoms po to, kai naujuoju TVF vadovu patvirtintas buvęs Prancūzijos finansų ministras Dominikas Strosas-Kanas (Dominique Strauss-Kahn), kurio kandidatūrą iškėlė Europos Sąjunga (ES), o parėmė Jungtinės Valstijos.

Straipsnyje „Imperijos era pasaulinėje ekonomikoje baigėsi” A. Kudrinas rašo, kad būtina keisti dabartinę TVF vadovo rinkimų schemą, kuomet viską sprendžia ES ir JAV. Rusijos finansų ministro teigimu, TVF vadovu nebūtinai turi tapti europietis ar amerikietis. Svarbiausia, kad tai būtų savo srities profesionalas.

Būtent todėl, rašo A. Kudrinas, Rusija pasiūlė savo kandidatą – buvusį Čekijos centrinio banko vadovą Jozefą Tošovskį. Rusijos nuomone, J. Tošovskis turi ūkio valdymo ekonominės krizės metu patirties, kuri būtų naudingas šiuo metu besikeičiančiai pasaulinei finansų sistemai.

A. Kudrinas savo straipsnyje rašo, kad D. Strosas-Kanas padarė teisingą pareiškimą apie planuojamus pokyčius TVF, tačiau šių temų aptarimas kol kas nedavė realių rezultatų.

Rusijos vicepremjero nuomone, jei viena šalių grupė bus viršesnė už kitas, tarptautinės organizacijos, kaip TVF, neteks savo teisėtumo ir nebebus efektyvūs pasaulinės finansų sistemos valdymo instrumentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.