Verkių parko tvarkymo akcijos rezultatas – 200 maišų šiukšlių

Penktadienį vykusios aplinkosaugos akcijos „Išvalykime Verkių regioninį parką!” buvo surinkta 200 maišų atliekų. Savanoriškoje akcijoje, kurią organizavo VšĮ „Žaliasis taškas”, dalyvavo UAB „Alna Business Solutions” kolektyvas – iš viso apie 70 žmonių.

Verkių girininkija, kurios teritorijoje yra ir Verkių regioninis parkas, užima per 5000 hektarų ploto. Iš jų 2000 ha yra Vilniaus teritorijoje, 3000 ha už miesto ribų. Šiai teritorijai prižiūrėti skirti tik 2 darbuotojai.

„Kartais šiukšles surenka vietinės bendruomenės, bet itin retai sulaukiame pagalbos iš organizacijų. Dažnai su šiukšlėmis „bendraujame” internetu. Pasipiktinusios moterys parašo ir net nufotografuoja, kur matė nešvarumus, bet pačios retai susipranta pakelti tą pastebėtą popierėlį. Tad labai džiugu, kad kai vieni šiukšlina, kiti pasiryžę tvarkyti. „Žaliasis taškas” ir „Alna Business Solutions” yra vieni pirmųjų, savanoriškai nusprendusių sutvarkyti Verkių regioninį parką ” – sakė Verkių girininkijos girininkas Valdas Liegus.

Bendrovė „Alna Business Solutions” kasmet dalyvauja visuomenei naudingose akcijose – tvarko viešąsias miestų erdves, sodina medelius. Pernai „Alna Business Solutions” darbuotojai tvarkė Paluknio aerodromo skraidavietę. Šiemet įmonė pasirinko „Žaliojo taško” organizuotą tvarkymo akciją. Visuomeninės akcijos, „Alna Business Solutions” dar vadinamos Rudens sezono atidarymo šventėmis, visada yra staigmena darbuotojams. Iki paskutinės akimirkos akcijos dalyviai nėra supažindinami su jos scenarijumi. Kokį visuomenei naudingą darbą jie atliks, „Alna Business Solutions” darbuotojai nežino iki paskutinės akimirkos.

„Akcijos metu savo akimis pamatėme, kaip žmogus gali teršti gamtą. Jeigu rinkdami ir rūšiuodami atliekas galime prisidėti prie ekologijos, privalome tai daryti – kalbėjo „Alna Business Solutions” vykdantysis direktorius Marius Juknevičius. – Visuomenei naudingos akcijos suteikia mums teigiamą užtaisą visiems metams – jas aptariame, prisimename”.

„Džiugu, jog kiekvienais metais turime vis didesnį bendraminčių ratą: tiek verslo kompanijų, tiek valstybinių institucijų ar pavienių asmenų Lietuvoje, neabejingų aplinkosaugai – sakė Rita Karpuviene, „Žaliojo taško” rinkodaros ir ryšių su visuomene vadovė. – Nuo aplinkos kokybės priklauso ne tik mūsų sveikata ir gerovė, bet ir visos valstybės socialinė ir ekonominė pažanga”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.