Mianmare trumpam atkurtas interneto ryšys vėl nutrūko

Šeštadienį Mianmare buvo trumpam atkurtas interneto ryšys. Manoma, jog diena anksčiau jis buvo sąmoningai nutrauktas siekiant, jog išorinio pasaulio nepasiektų informacija ar vaizdo įrašai apie įvykius šalyje.
Porą valandų interneto vartotojai buvusioje Birmoje galėjo naršyti vietos interneto puslapiuose bei siųsti elektroninius laiškus į užsienį. Po to interneto ryšys vėl nutrūko.

Vietos žurnalistų padarytos nuotraukos ir vaizdo reportažai itin svarbūs, kad tarptautinė bendruomenė sužinotų, kaip šalyje malšinami masiniai protestai prieš 45 metus trunkančią karinę diktatūrą ir gilėjančią ekonominę krizę.

Vietos žiniasklaidos teigimu, per susirėmimus žuvo 10 žmonių, nors pasaulio lyderiai, tarp jų ir Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas (Gordonas Braunas), įsitikinę, jog šie skaičiai gali būti gerokai didesni.

Plačiai paplitus moderniosioms technologijoms, kurias naudoja protestuotojai ir disidentų naujienų tarnybos, informacija išorinį pasaulį pasiekia daug greičiau nei prieš 19 metų, kai pranešimams apie į minią šaudančių kareivių aukas patekti į užsienį prireikdavo keleto dienų.

Tačiau atrodo, jog karinė valdžia turi savų būdų numalšinti virtualųjį pasipriešinimą.

Nežinomi interneto piratai įsilaužė į Tailande įsikūrusio žurnalo „Irrawaddy” interneto svetainę ir ją užkrėtė virusais bei uždarė pagrindinį serverį.

Šis interneto puslapis yra pagrindinis langas į paslaptingąją šalį, jo veikloje dalyvauja išeiviai iš Mianmaro ir remia užsienio donorai.

„Prieš mus surengtas išpuolis. Stengiamės išsaugoti savo archyvus ir duomenis”, – ketvirtadienį prasidėjusį virtualų išpuolį komentavo „Irrawaddy” atstovas Kyawas Zwa Moe (Kijo Zva Mojė).

Per pastarąsias dvi savaites iki įsilaužimo interneto svetainėje www.irrawaddy.org buvo apsilankyta 22 mln. kartų, sakė jis.

Nuotraukas bei naujus reportažus apie protestus žurnalas toliau publikuoja laikinoje interneto svetainėje www.irrawaddymedia.org.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.