Kaimynai klaikią smarvę kentė 10 metų

Vilniaus L.Asanavičiūtės gatvės 38-o namo gyventojai pagaliau gali lengviau kvėpuoti. Vakar baigtas valyti vienas šio namo butas. Jo savininkė metų metus kaupė iš šiukšlynų parsineštą „turtą”.

72 metų moteris namo vilko viską. Karoliniškių ūkio atsiųsti darbininkai iš dviejų kambarių buto kuopė sudūlėjusius skarmalus, metalinius vamzdžius, plastikinius indus, sudriskusius lagaminus ir galybę kitokių šiukšlių.

Įeiti į butą buvo įmanoma tik rausiantis per iki lubų sukrautas šiukšles. Vienas kambarys buvo užkrautas aklinai. Du siauri praėjimai vedė į virtuvę ir antrą kambarį, link lovos. Gamtinius reikalus, atrodo, moteris atlikdavo virtuvėje į plastikinius indus, o jie niekad nebuvo išnešami. Darbininkai išnešė net irti pradėjusią šuns maitą. Per dvi dienas iš buto buvo išvežti penki pilni didžiuliai konteineriai šlamšto.

Buto valymas pradėtas teismo sprendimu. Tačiau iki šių metų liepos aplinkiniai gyventojai dešimt metų mynė visų įmanomų įstaigų slenksčius prašydami gelbėti juos nuo siaubingos smarvės.

Darbininkai atliko buto dezinfekciją, tačiau tai tik dalinė priemonė. Butas privatizuotas, šeimininkė čia priregistruota su sutuoktiniu. Jo jau seniai niekas nebematė. Vaikų juodu neturi. Komunalinius mokesčius moteris mokėjo tvarkingai. Tad būtiniausių daiktų išgabenti neįmanoma, nes tai būtų traktuojama kaip vagystė. Bute liko lova su kalnu skudurų, sena indauja, prigrūsta visokio šlamšto, lagaminų rietuvės. Šeimininkei palikta ir nežinia kaip čia atsiradę keliasdešimt porų vienodų visiškai naujų moteriškų batelių. Pernai čia buvo kilęs gaisras. Jį užgesinus paaiškėjo, kad bute laikoma net 30 šunų. Juos išgabeno šungaudžiai. Šiemet rasti tik du šunys.

Pasak G.Nemeikos, šeimininkė nieko į butą neįsileisdavusi. Atvykus vykdyti teismo sprendimo teko kviestis specialią tarnybą, kad atrakintų duris. Moteris puolė atvykėlius, juos stumdė ir koneveikė. Teko iškviesti medikus. Šiuo metu moteris išvežta į psichiatrijos ligoninę apžiūrai. Vilniaus apylinkės prokuratūra rugsėjo pradžioje yra pateikusi teismui prašymą dėl moters pripažinimo neveiksnia. Prie prašymo pridėtas visų namo gyventojų pasirašytas raštas.

Antstolio padėjėjas G.Nemeika įsitikinęs, kad ši istorija dar nesibaigė. Savininkė jau anksčiau yra užvertusi skundais visas įmanomas institucijas. Neabejojama, kad po valymo akcijos skundų dar padaugės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.