V.Kernagis: „Atrodau šiek tiek kitaip”

„Vėžys duoda unikalią galimybę nesusirgti Alzheimeriu”, – po šių Lietuvos muzikos legendos Vytauto Kernagio žodžių visi, susirinkę į sostinės knygyną „Baltos lankos”, prapliupo kvatotis.

Dainininkas, aktorius ir renginių vedėjas V.Kernagis, dėl kurio onkologinės ligos pastaruoju metu jaudinasi turbūt visa tauta, apie kurį sklando kalbos ir net absurdiški gandai, pagaliau pasirodė viešumoje. Pamatyti populiarų 56 metų atlikėją vakar buvo galima Vilniaus prekybos centre „Akropolis” veikiančiame knygyne „Baltos lankos”. „Man beprotiškai malonu visus matyti, – sakė V.Kernagis atėjusiems susitikti žmonėms ir rodė į savo pliką galvą. – Atrodau šiek tiek kitaip. Bet visa tai atauga, sugrįžta.” Estrados grandas pasikeitęs, bet akivaizdu, kad griausmingas balsas ir puikus humoro jausmas toks pat – kernagiškas.

Autografai ir dovanos

Sostinės knygyne „Baltos lankos” buvo pardavinėjamas V.Kernagio penkių kompaktinių plokštelių rinkinys „Klasika”. Buvo pranešta, kad ketvirtadienį 14 val. maestro atvyks jų pasirašyti. Žmonės nuo ryto klausinėjo knygyno darbuotojų, ar tikrai bus galima susitikti su mėgstamu atlikėju, ir rinktis pradėjo prieš gerą valandą.

Tuo metu, kai pasirodė V.Kernagis, „Baltose lankose” jo laukė daugiau kaip pusė tūkstančio žmonių. Politikai, muzikai, studentai, LNK televizijos muzikos šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai, mamos su mažais vaikais ant rankų, paaugliai, užsienio lietuviai… Pakalbinti populiaraus atlikėjo tykojo dešimtys žurnalistų. „Esu beprotiškai, fantastiškai dėkingas jums, pasiryžusiems įsigyti rinkinį”, – knygyne griaudėjo V.Kernagio balsas.

Maestro gerbėjai ir bičiuliai išsirikiavo į eilę. „Apsiginklavęs” keturiais rašikliais, V.Kernagis dalijo autografus ir nuolat juokavo. Ypač smagu jam buvo kalbinti mažylius. Gerbėjai prašė pasirašyti ne vien ant naujutėlio kompaktinių plokštelių rinkinio, bet buvo atsinešę ir senų vinilinių V.Kernagio plokštelių. Merginos estrados garsenybei dovanojo gėlių, gerbėjai – knygų. Fotomenininkas Saulius Paukštys įteikė legendinio Franko Zappos paminklo mažą kopiją, o vienas berniukas – paties išlankstytą popierinį laivelį.

Veikiai išpirko

Į knygyną buvo atvežta per 70 V.Kernagio kompaktinių plokštelių rinkinių „Klasika”. Jie buvo išpirkti gerokai anksčiau, negu pasirodė pats V.Kernagis. Kol vyko susitikimas su populiariuoju dainininku, buvo atvežta dar apie 50 rinkinių „Klasika”, bet visi tuoj pat dingo nuo prekystalių. „Knygynai yra vieta, kur tokie rinkiniai ir turi būti pardavinėjami”, – sakė estrados legenda.

V.Kernagio įdainuotą rinkinį sudaro albumai „Akustinis”, „Baltojo nieko dainelės”, „Dainos teatras”, ir dvi albumo „Teisingos dainos” plokštelės.

Nubraukė ašarą

Apie tai, kad populiarus atlikėjas pagaliau pasirodys viešumoje ir sostinės knygyne „Baltos lankos” dalys autografus, praėjusį sekmadienį tiesioginiame LNK eteryje pranešė Arūnas Valinskas. Tuo metu buvo transliuojamas koncertas V.Kernagiui palaikyti „Mūsų dienos kaip šventė”. V.Kernagis tiesioginę transliaciją stebėjo būdamas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kurioje gydomas chemoterapija. Vakar knygyne A.Valinskas kantriai stovėjo ilgoje eilėje, laukdamas bičiulio autografo. Jį pamatęs V.Kernagis pasakė: „Čia yra žmogus, kuriam esu beprotiškai dėkingas už tą didelį, fantastišką, neįtikimą paramos koncertą. Galų gale mes išmokome remti kitus ne tik pinigais, bet ir savo siela.”

Vėliau žurnalistams V.Kernagis prisipažino, kad žiūrėdamas koncertą vienu metu nubraukė ašarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "V.Kernagis: „Atrodau šiek tiek kitaip”"

  1. Marcius

    Labai gaila… 🙄 🙁 😥 labai pasikeites… Tiesiog baisu, linkiu sveikatos ir viso ko geriausio 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.