Vilnių savaitgalį drebins Draugystės Karnavalas

Rugsėjo 29 d. (šeštadienį) Vilniaus centrą užpildys daugiau nei 50 vaikų ir jaunimo grupių, kurie dalyvaus Draugystės Karnavale ir šventiniame koncerte.

Pagalbos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linijos” dešimtmečiui skirtos teatralizuotos eitynės per miestą prasidės 13 val. Lukiškių aikštėje. Vėliau eisena pajudės Gedimino prospektu, Šventaragio, Šv. Jono, Pilies gatvėmis. Karnavalas 15.00 val. sustos Katedros aikštėje, kurioje įvyks šventinis koncertas. Be įvairių vaikų muzikinių grupių taip pat pasirodys „InCulto”, „Saulės kliošas”, Vaidas, Keistuolių teatras ir kt.

Pačiame Draugystės Karnavale iš daugiau nei trisdešimties Lietuvos miestų ir miestelių dalyvaus apie 1,5 tūkst. vaikų – vaikų ir jaunimo šokių studijos, chorai, dramos būreliai, dainininkų grupės, kūrybos namų kolektyvai, klubai, meno ansambliai, globos namų, mokyklų, gimnazijų ir dienos centrų grupės. Renginio globėja – Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

„Keletą metų vykdydami kampaniją „Nustok tyčiotis” mes norėjome pasakyti, kad pažeminimų ir patyčių neturi likti mūsų santykiuose. Rugsėjo mėnesį vykstančiais renginiais – vaikų piešinių paroda „Aš moku draugauti” ir Draugystės Karnavalu norime skatinti draugiškumą mūsų santykiuose”, – sako „Vaikų linijos” vadovas Robertas Povilaitis.

Draugystės Karnavale vaikų grupės draugiškumą reikš visokiausiais būdais: dainuodami, šokdami, spausdami ranką kiekvienam praeiviui, leisdami draugystės muilo burbulus. Įvairiais personažais persirengę eitynių dalyviai taip pat nešis plakatus apie toleranciją, draugiškumą ir vienybę.

„Ką tik įvyko Europos valstybių vaikų teisių gynėjų susitikimas, kuriame labai daug dėmesio buvo skiriama vaikų patyčių problemai, akcentuojama, kad vaikai turi būti draugiškesni vienas kitam, gerbti kitų teises. Aš nuoširdžiai dėkinga „Vaikų linijai”, kad ji ne pirmus metus vykdo akcijas, kurių tikslas – padėti vaikams suprasti, kad draugystė padeda nugalėti visas problemas. Manau, kad visą mėnesį trunkantys renginiai pasieks šį tikslą – mes tapsime draugiškesni, tolerantiškesni ir geranoriškesni vienas kitam”, – sako Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

Dešimt metų pagalbą vaikams ir paaugliams teikianti tarnyba „Vaikų linija” jau veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Kuršėnuose. „Vaikų linija” pagalbą vaikams nemokamu telefonu 8 800 11111 teikia kasdien nuo 11 iki 21 val. Pagalba taip pat teikiama internetu http://www.vaikulinija.lt .

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.